Forum

Forum

Příšerná prodleva p...

Notifications
Clear all

Příšerná prodleva před přesměrováním na dns.loxonecloud.com

8 Posts
5 Users
0 Reactions
1,287 Views
 rpav
(@rpav)
Trusted Member
Topic starter  

Ahoj,
potýkám se s podivným problémem: Když nejsem připojen v interní sítí, kde je i miniserver (typicky jsem na internetu a ne doma), tak po spuštění Loxone apky na mobilu občas trvá nesnesitelně dlouho, než se apka rozhodne kontaktovat dns.loxonecloud.com/<hash>
Nepřišel jsem na to, za jakých okolností to trvá dlouho a kdy je to naopak hned 🙁

Místo toho, aby se komunikace hned přesměrovala na loxonecloud, tak apka píše ...."špatné připojení" a čeká, čeká, někdy  se to nespojí vůbec!

Typicky vejdu z garáže, mobil přijde o lokální WiFi a připojí se přes 5G. Pustím apku Loxone a čekám, čekám, čekám a nic. Ale už musím jet do práce, takže jsem naštvaný, protože nemůžu ani zavřít garáž, ani otevřít bránu.

Ověřil jsem, že v těchto případech mobil na internetu přes 5G jede jak dráha, takže konektivitou to není.

Nemáte na to prosím nějaké fígl? Nevím, podle čeho se ta apka rozhoduje, že není ve stejné lokální síti jako miniserver a proč se hned nezačne spojovat s loxonecloud....

Děkuji za jakýkoliv tip, je to fakt dost otravné, když mám přes Loxone ovládání brány i vrat.

(@smotek7)
Member

Myslim ze niekotry operator v CZ tam nieco komplikuje a nechodi to. Treba hladat vo FB skupine.
Ale je to problem nekonecny. Zatial asi funkcne riesenie je VPN.

Vysvetlenie s loxone ako sa APP rozhoduje...

vysvetlivka ako funguje zisťovanie internej aj externej siete v Miniserveri
Je to takto:
Miniserver to kontroluje pomocou Subnetmask
Nastavenia siete Miniserveru:
192.168.1.77
255.255.255.0
Mobilný telefón
192.168.1.50
255.255.255.0
toto by bolo lokalne pripojenie, pretože mobilný telefón požiada Miniserver o pripojenie a Miniserver vidí, že požiadavka prichádza z rovnakej podsiete

Nastavenia siete Miniserveru:
192.168.1.77
255.255.255.0
Mobilný telefón
192.168.0.50
255.255.255.0
toto by bolo externé pripojenie, pretože mobilný telefón žiada Miniserver o pripojenie a Miniserver vidí, že požiadavka prichádza z inej podsiete
aj keby konfigurácia siete bola taká, že mobilný telefón s 192.168.0.50 môže lokálne dosiahnuť 192.168.1.77, pripojenie by bolo externé, pretože pre Miniserver je pripojenie z inej podsiete.

ReplyQuote
Dáda
(@vary)
...

stejný problém ...  nejhorsi je to, když někdo zazvoní na intercom .. pak člověk chce rychle odpovedet a ono se to nechce připojit.

ReplyQuote
 rpav
(@rpav)
Trusted Member
Topic starter  

Nechce se mi věřit, že tohle vývojáři z Loxone neumí vyřešit. Vždyť to musí otravovat každého.
Výše uvedený příklad od @smotek7 je ořesně to, jak by to mělo fungovat, ale nefunguje. Sere mě to dost. 😫

ReplyQuote
(@smotek7)
Member

@rpav to co som napisal je odpoved s Loxone.
Podla nich problem neexistuje takze ho nemusia riesit.
Vacsinou sa vyhovoria na problem internetoveho pripojenia.

ReplyQuote
Dáda
(@vary)
...

kravina no ... zkus vyhodit tu dns loxone a dat rovnou verejnou IP .. tim se to castecne vyresilo

ReplyQuote
(@signoflife)
Active Member

Posted by: @rpav

Ahoj,
potýkám se s podivným problémem: Když nejsem připojen v interní sítí, kde je i miniserver (typicky jsem na internetu a ne doma), tak po spuštění Loxone apky na mobilu občas trvá nesnesitelně dlouho, než se apka rozhodne kontaktovat dns.loxonecloud.com/<hash>
Nepřišel jsem na to, za jakých okolností to trvá dlouho a kdy je to naopak hned 🙁

Místo toho, aby se komunikace hned přesměrovala na loxonecloud, tak apka píše ...."špatné připojení" a čeká, čeká, někdy  se to nespojí vůbec!

Typicky vejdu z garáže, mobil přijde o lokální WiFi a připojí se přes 5G. Pustím apku Loxone a čekám, čekám, čekám a nic. Ale už musím jet do práce, takže jsem naštvaný, protože nemůžu ani zavřít garáž, ani otevřít bránu.

Ověřil jsem, že v těchto případech mobil na internetu přes 5G jede jak dráha, takže konektivitou to není.

Nemáte na to prosím nějaké fígl? Nevím, podle čeho se ta apka rozhoduje, že není ve stejné lokální síti jako miniserver a proč se hned nezačne spojovat s loxonecloud....

Děkuji za jakýkoliv tip, je to fakt dost otravné, když mám přes Loxone ovládání brány i vrat.

Myslím, že to bude nějaký problém v SW telefonu. Přišel jsem na to, když vyjdu z domu na zahradu a vypnu v mobilu wifi, tak se brána otevře hned přes mobilní data. A když ji nechám zapnutou, tak se loxone pořád snaží připojit přes wifi. On možná wifinu ještě vidí, ale datově už to wifi nedává.

ReplyQuote
(@_petr_)
Honorable Member

Tak, jak to popisuje @smotek, rozhodování nefunguje. Bylo by tím v podstatě znemožněno, aby byl MS v jiné LAN než klient v rámci lokální sítě. Z hlediska zabezpečení si myslím, že je použití samostatné LAN dobré řešení. Myslím, že aplikace testuje, jestli se ozve MS na lokální adrese a pokud ne, tak jde na veřejnou.  Dokážu si představit několik způsobů, jak chování vylepšit. Podotýkám, že cloud nepoužívám, ale osvědčilo se mi, když jsem MS nastavil na jiný port, než standardní 80,443.

ReplyQuote
Share: