Forum
Cau Borci,
Skoleni nemam - takze nevim jestli tam takovej zaklad je vyzvetlenej. Ale docela dlouho nemuzu prijit jakym rozumnym zpusobem predavat/menit analogovou hodnotu na vstupech bloku a ani tady na foru jsem podobnou vec nenasel.
Jde mi treba o nasledujici priklad - pro blok stineni je vstup POS - na nastaveni pozice lamel. Chci pri nejake podmince (treba mene nez 500 Lux) nastavit otevreni na 50% a pri jine podmince (treba vice Luxu) nastavit otevreni jenom na 90% (=vetsi zastineni).
A chci to spustit jen impulzem - tj. v ostatnich pripadech resit automatikou, resp. dalsimi vstupy - tak aby tam ten blok status vubec nefiguroval.
Problem je, ze pokud toto udelam pres blok STATUS, tak pri splneni podminek se spravne nastavi bud 50 nebo 90%, ale ve chvili kdy neni zadna podminka, tak tam status posle 0 - a kompletne to vyjede.
Jenze ja chci - pokud to neprijde tim impulzem, aby ta hodnota nehrala zadnou roli a blok se ovladal ostatnimi vstupy (jakoze automaticke stineni, pripadne UP/DOWN).
Zkuste me nejak nakopnout jak to mate reseno vy.
Diky, M.
Ahoj,
tohle nejspíše nepůjde. Loxone pracuje logikou žádná hodnota = 0. Já proměnlivou intenzitu zastínění moc neřeším. Pokud ano, tak pouze parametrem Spm (oprimální chlazení, zastínění ...)
Ahoj,
a co to vyřešit designereme automatiky... vytahnout/zvizualozvoat si hodnotu osvitu.. a na to udelat pravidlo