Forum
Ahoj všem, mění nám systém svozu odpadu a potřeboval bych dopočítat, že v aktuálním týdnu nastane poslední pátek v měsíci. V bloku vzorec mají hovadiny typu hyperbolický tangens, ale datumové funkce žádné.
No našel jsem tohle a asi by se z toho dalo vyjít a naprogramovat to v tom PicoC. Možná by to mohlo jít jenom přes vzoreček. Bude to asi něco dost šílenýho, ale myslím, že tyhle kalendářový výpočty jdou tahle dělat (že nejsou potřeba cykly a tak...)
Jinak u nás na vsi zvěřejňují odpady v ICS kalendáři tak jsem to chtěl taky integrovat, ale asi budu muset přes Home Assitanta a do Loxone to tlačit z něho.
@cybermole To vypadá dobře, ale neřeší to problém, že se potřebuju dozvědět dopředu, že ten poslední pátek v tom týdnu nastane.
Tak samozřejmě je potřeba si dodělat logiku, loxone toho umí spoustu, ale zadek neutírá.
Ahoj všem, mění nám systém svozu odpadu a potřeboval bych dopočítat, že v aktuálním týdnu nastane poslední pátek v měsíci. V bloku vzorec mají hovadiny typu hyperbolický tangens, ale datumové funkce žádné.
Ahoj, jsem zde nový ale pro tvoje řešení použij návod na německém diskusním foru.Je tam kompletní vysvětlení. Mám nainstalováno a funguje to.
Ahoj, odkaz by nebyl?Ahoj všem, mění nám systém svozu odpadu a potřeboval bych dopočítat, že v aktuálním týdnu nastane poslední pátek v měsíci. V bloku vzorec mají hovadiny typu hyperbolický tangens, ale datumové funkce žádné.
Ahoj, jsem zde nový ale pro tvoje řešení použij návod na německém diskusním foru.Je tam kompletní vysvětlení. Mám nainstalováno a funguje to.
@xxpeta https://www.loxforum.com/forum/faqs-tutorials-howto-s/15257-howto-m%C3%BCllabfuhr-plan
nebo dej do vyhledávače - Müllabfuhr a musíš se tím prokousat:-)
prijde mi to tak slozity, ze je jednodussi a rychlejsi udelat jednu kartu a dat tam "Impulz v daném čase" nastavit si tam presne těch 12 dní v roce na impulz a vyřeseno, jak bude nový rok, tak tam zase zadat spravne datumy ....
Vždyť na to jde jít docela snadno matematicky. Loxone ví číslo měsíce v roce, číslo dne v týdnu a jaký je den. Takže můžu vzít libovolný den v měsíci a dopočítat si, jaký je poslední. V tomhle případě můžu vzít 4. čtvrtek a podle měsíce a dne v měsíci poznám, jestli po něm následuje poslední pátek hned nebo až za 7 dní.
Tak nějak to mám udělané (pokud je den >24 a číslo dne =3), jenom je riziko, že to bude kecat v případě nestejně dlouhých měsíců.
Tak délku měsíce vyřešíš snadno statusem a nahradíš hodnotu ve vzorci, kde to počítáš.
mno takže je jednodušší proste tam ty datumy vepsat jednou na x mesicu dopredu, než řešit nějaky vypocty a vzorece