Forum

Forum

Ovládanie led pásik...

Notifications
Clear all

Ovládanie led pásikov cez DMX a komunikácia s elektromerom cez RS-485

4 Posts
2 Users
0 Reactions
688 Views
(@erik518)
New Member
Topic starter  

Čaute, potreboval by som poradiť s dvoma vecami..

1. Chcel by som stmievať led pásiky cez loxone dmx modul, ktorý je napojený na DMX 512 decoder čo som kúpil na Ali (DMX decoder). Čo sa týka stmievania, tak všetko funguje ale napr. pri zapnutí alebo zmene intenzity, tak je vidno ako keby zabliká ten led pásik tak jemne.. pri RGBW TREE mi to nerobí ale cez DMX tam je také ako keby jemné blikanie pri zapnutí / vypnutí alebo pri zmene intenzity a chcem sa opýtať, že či to môže byť spôsobené tým DMX decoderom z ali ? Žeby som vymenil decoder za nejaký iný a malo by to byť ok ? Alebo to je proste vlastnosť DMX ktorú neovplyvním ? 

2. Do budúcna plánujem kúpiť 3f menič od Goodwe len to bude možno za rok / dva.. a dovtedy by som chcel mať napojený na loxone aspoň elektromer. Len otázka znie, že ja by som to chcel urobiť cez RS-485 a nie cez digitálne vstupy a tým že by som chcel ten Goodwe menič, tak či dokážem ich elektromer ( EZ Meter - smartmeter ) cez RS-485 napojiť na loxone a potom aj na ich menič ? Respektíve keď kúpim ten menič, tak loxone by ho mal podporovať a už odtiaľ by som mal vedieť vyčítať údaje. Lebo ten elektromer ich stojí nejakých 280€ a príde mi zbytočne teraz kúpiť nejaký elektomer za 100€ a za rok / dva znova dávať 280€ za elektomer lebo to bude potrebovať GoodWe menič.

Vopred ďakujem za rady.

(@smotek7)
Member

1. predpokladam chyba  SW DMX decoderu

ReplyQuote
(@erik518)
New Member
Topic starter  

Vedeli by ste mi odporučiť nejaký kvalitný dmx decoder za rozumnú cenu ? Niečo overené čo funguje správne. 

ReplyQuote
(@smotek7)
Member

@erik518 tree dimmer 

ReplyQuote
Share: