Forum
Ahoj,
mám na zdejší obecenstvo dotaz, jak zlepšit ovládání rolet. Možná to bude jednoduchý task, ale mé znalosti a zkušenosti s Loxone Config tak daleko nesahají...
Uživatelský scénář:
Každé ráno a každý večer se mi automaticky zavírají rolety.
Ráno se otevírají tak, aby nikdo nevstával do absolutní tmy. Dnes je otvírání rolet nastaveno na 5:30.
Večer se zase zavírají proto, aby nikdo neviděl dovnitř a měli sme soukromí. Zavírají se v 21:00.
Problém:
Jenže v léte je v 21:00 světlo a chtěl bych, aby se zavíraly až později - 22:00.
Otvírání je celkem v pohodě, ale ve výsledku to bude technologicky stejné řešení.
Dnes to mám udělané tak, že používám funkci "Budík", který vyšle impuls na otevření/zavření.
Jenže to znamená, že když chci změnit čas, kdy se mají rolety otvírat/zavírat, musím to udělat změnou 14 budíků (7 okruhů) a to je pakárna.
Proto bych chtěl udělat nějakou několik "proměnných", které bych napojil místo budíků.
Tím bych získal 1 místo, kde určuji čas otvírání a zavírání. A můžu to jednoduše změnit když se mění čas...
A nebo máte ještě lepší nápad, jak to udělat, aby to bralo v potaz i změnu času?
Díky za pomoc,
H.
Prijde mi to zbytecne slozite. Co pouzit impulz zapad vychod slunce a vyzkouset si, jestli to sedí, pripadne posunout o nejakou casovou konstantu.