Forum
Panove,
hledam inspiraci, treba uz nekdo vymyslel.
Chci udelat svetlo ktere se normalne rozsviti vypinacem, ale v noci se rozsviti tim samym vypinacem jenom na treba 40%. Pokud ho zmacknu podruhe/pripadne podrzim muzu ho rozsvitit naplno, pripadne nejak podobne.
Nejlepe s blokem osvetleni Loxone. Svetlo samozrejme visi na stmivaci.
Zatim me napadly same slozitosti 🙂 (potom se z toho programu stava pekny bordak, skoda ze Loxone nema user defined funkcni bloky ....)
Tak me napadlo ze nekdo se uz treba potrapil ...co ?
Dik 😉
Obavam se, ze toho moc jineho nevymyslis. Absence user-defined bloku spolu s dost omezenymi bloky loxone znamena, ze bud to musis delat na prasaka a furt kopirovat, nebo se na to vykaslat.
Jedine co lze usetrit, je udelat cast logiky, ktera rozhoduje o denni/nocni dobe nekde bokem, z ni dostat ven znacku. a az tuto znacku pak parovat u vsech svetel pres nejake ANDy/ORy.
Porad to ale nebude zadna hitparada
Dik. To mam vymysleno ale bude z toho obluda x krat zkopirovana , ale vubec se mi to nelibi. Ale asi s tim nic neudelam.
Vykaslani se je taky reseni 😀 stejne si nejsem uplne jisty, ze to nekdo oceni 🙂
A já si bláhově myslel, že až se k nočnímu osvětlení dopracuju bude to záležitost klik-klik a hotovo 🙂
Oni ti inženýři v Loxonu zřejmě věškerý čas věnují vymýšlení dlaždic v aplikaci aby byly ještě větší než jsou a takové základní věci, jako že si nastavím v bloku aby světlo od 23h do 5h na první klik svítilo na 30% je nezajímají.
Doufám že si to tu aspoň přečtou, když nás mají v hledáčku...
Přečtou a zamumlaj, co si to zas vymejšlíme za kraviny, vždyť oni nejlépe vědí, co potřebujem 🙂
Tuhle funkci jsem taky chtěl, ale nakonec jsem to vyřešil přes pohybový čidla, na pohyb mám navázanou scénu která není zařazená ve výběru pomocí vstupů + a -. Takže pohyb rozsvítí jen na 50% a tlačítkem si můžu pak rozsvítit naplno. Ale tlačítkem samotným i přes den kdy jsou pohybovky deaktivovaný tu scénu nevyvolám. Jinak k tý pohybovce si můžes uživatelky přiřazovat scény dle režimů. Takže mám ještě omezení že pohybovky se sice aktivují se zavřením žaluzií(setmění), ale ta scéna se sníženou intenzitou jde až od 21:00 do 6:00.
Dik za inspiraci urcite taky reseni. Ale ja tam treba nemam PIR (typicky treba loznice) 🙂 a druhak ne vzdy chci rozsvitit...nu pozadavky jsou pestre 🙂
Inspiroval jsem se Skadrou. Diky pane kolego.
Pro vsechny kdo to budou nekdy potrebovat.
Loznice 3 stmivana svetla/7 vypinacu se vesla na jednu stranu Loxconfigu.
Nadefinoval jsem tri sceny (bez +)
Nadefinoval jsem kdy je noc (casovac do markeru/znacky)
Pokud nic nesviti a je noc sepne se do tech predefinovanych nalad (30% jednoho svetla kazda) podle toho ktery vypinac je stisknuty.
Ve dne a v noci pokud uz nejake svetlo sviti (kontrolovano cislem nalady 0 pokud nic nesviti)vse operuje normalne (tzn. rozsveci se na posledni nastavene urovne).
Jeste jednou dik za inspiraci. Jestli to nekdo bude vyuzivat nevim - ale tak je to s pulkou smart domu 🙂
Jinak k tý pohybovce si můžes uživatelky přiřazovat scény dle režimů.
Mohl bych poprosit o více inho ohledně tohohle? Chtěl bych aby se mi přes den rozsvěcovalo světlo jasněji než v noci a tohle by mělo být řešení. Jen teda nemůžu přijít jak se ty řežimy používají...
Děkuji.
režimy v poslední levé záložce po dvojkliku na blok osvětlení ... ale (!) jen pro zapnutí pohybovým čidlem . Samozřejmě místo pohybového čidla můžeš použít tlačítko připojené na a Mv vstup a nastavit parametry TH a Ti na nulu, tím to bude reagovat okamžitě a můžeš si namísto PIRu používat pohybové nálady. Samozřejmě přijdeš o využití PIRu pro tyto parametry, ono by šlo je měnit podle toho jestli je tma tím že je budeš pro ten případ definovat zvlášť ... prostě je to naprd . Navíc ovšem je to jako drbat se pravou rukou na levém uchu ... taková fce která by řešila intenzitu ( vybraných ) AQ výstupů v bloku integrována není. Blok si jen pamatuje pokud máš nastaven parametr na AQ Dimmer intenzitu v rozsahu a kroku.
Osobně používám uživatelské režimy "venku je tma" a "noční režim" k tomu PIR na průchodových místnostech a pobytových ( ložnice, pokoje, chodba, koupelna a WC ) takže když jdu v noci močit nemžourám do plných světel a večer to mám taky ztlumeno.
režim “ venku je tma “ přes impulzy západ / východ slunce , režim “ noční režim “ trojklik u postelového tlačítka tím aktivují i jiné věci a taky v Loxplánu můžu ručně ukončení může být třeba budíkem, impulzem východu slunce každému podle jeho gusta
Ahoj, mám noční led světla s napájením 10v. Jde to spínat loxonem?
Loxonem jde spínat skoro vše. Ideálně použij další relé na spínání toho 10V okruhu a toto relé spínej loxonem.
Můžeš být trochu konkretnější prosím? Sem začátečník..