Forum

Forum

Nabíjačka elektromo...

Notifications
Clear all

Nabíjačka elektromobilu v loxone

74 Posts
18 Users
0 Reactions
10 K Views
msk
 msk
(@dusanmsk)
Member

@richard To by ma fest zaujimalo o co by chceli tu pokutu opriet.

ReplyQuote
(@petrp)
Estimable Member

Ahoj, kolega v práci vyfasoval Teslu a Tesla Wallbox, lze to prosím nějak jednoduše integrovat do loxone, aby se dal regulovat nabíjecí proud podle výroby z FVE? FVE a přetoky samozřejmě v loxone vidí. děkuji za radu. 

ReplyQuote
kobra23
(@kobra23)
Member

Jde to, ale ne jednoduše. Je potřeba znát token auta a protáhnout to přes HomeAssistant.

This post was modified 1 year ago by kobra23

ReplyQuote
(@petrp)
Estimable Member

Token jsme také zkoušeli "vygenerovat", ale auto je ve firemním fleetu, tak k tomu asi nemá oprávnění, nebo jsme dělali něco špatně.

ReplyQuote
 Dav
(@dav)
Estimable Member

@richard prepac, az teraz som si vsimol otazku

musim povedat, ze som s 11kW Air wallboxom od Loxonu spokojny. Od zaciatku do teraz funguje spolahlivo. 

Regulacia vykonu je podla mna po vsetkych aktualizaciach funkcna az na to prepinanie fazi pri 4kW… To sa obcas stane, ze sa to tam zakusne.

Inak ma celkom potesilo, ze konecne rozchodili tree zbernicu.

Jedna vec, co mi fakt chyba je, ze nevie z auta citat aktualny stav baterie.  …a samozrejme V2H

ReplyQuote
 pa4k
(@pa4k)
Eminent Member

Ahojte ako ste spokojny s Loxone wallboxom ty co ho mate, citam tu ze pri regulacii je pocut cukanie relatok, tak by ma zaujimalo ako to vlastne je. 

Najsiel som este jeden "zevraj" jeden z najlepsich wallboxov primarne v nemecku 

go-e Charger CORE : https://go-e.com/en/products/go-e-charger-core

Co zevraj podporuje primarne integraciu do smart homes cez rozne protokoly.

Mozno vyhoda oproti loxone by mohla byt plynula regulacia bez cvakania relatok a taktiez V2H

ReplyQuote
Richard
(@richard)
Member

rele cvakne.

Pod 4,3kWh se pak prepne na jednofazove nabijeni.

Integrovano to moc nemam, navic z wattmetru nemuzu dostat jednu hodnotu, koupil bych dnes origo wattmetr asi

ReplyQuote
(@misak)
Trusted Member

Cau borci,

Jake jsou posledni zkusenosti s Loxone Wallboxem - podle toho co jsem cetl tady - co se tyce plynule regulace, atd?

Poridil jsem si FVE Huawei - HW je paradni - co se tyce menice a baterek muzu pres modbus ovladat co me napadne - ale wallbox maji fakt tragickej (resp. nedodelanej) co se tyka ovladani z treti strany. Pres modbus z toho vyctu jen asi 8 nepotrebnych hodnot (jako teplotu wallboxu, seriovy cislo, atd), jen to co se neda ovladat - proste k nicemu...

Kdybych z toho vycetl aspon stav nabijeni nebo neco podobnyho, kdy na zaklade podminek si muzu vyblokovat baterku - tak uz by s s tim dalo aspon neco vytvorit - ale v soucasnym stavu je to fakt nedodalany - vicemene se to musi ovladat jen pres jejich appku a nejsou tam veci ktery by pocitali s integraci nadrazenyho systemu.

Sice jsem psal na evropskou podporu a odpovedeli, ze to daji vedet do ciny, ale nez nejaky kolecko projde a jestli vubec - tak uvazuju o vymenu za Lox.

Takze - soucasny stav Lox Wallboxu a energetickeho manageru? Funkcni/nefunkcni?

ReplyQuote
kobra23
(@kobra23)
Member

Za mě v pohodě. Tam kde je v domě Loxone bych nic jiného nedával.

ReplyQuote
 xoor
(@xoor)
Estimable Member

@misak pokud to má nabíjení od 4,1kW, tak za mě nebrat! Potřebuješ, aby se to při malých výkonech dokázalo přepnout na 1F , pak začínáš od 6x230 ~1,4kW (většina aut). Nepíšeš jakou máš FVE, ale pokud něco kolem 10-15kWp tak začínající výkon od 4kWp  je problém minimálně 2x denně i při azuro  předpovědi. Takových polojasno 2-4kWp je přes rok hodně. Zbytečně pak cykluješ baterii 4kw nebo nic. Já jedu už 100% homeassitant. Claude code/codex ti vyfikne dneska úplně co chceš za hodinu práce. Důležitý, aby to mělo modbus/api a mělo to 1F. Pak je jedno co to je za wallbox. Někde jsem viděl ABL wallbox. Maník na netu prodával od 6k repas nebo nový za 8kkč. Velmi služná "DE" kvalita. Proudový chránič B a pod.

This post was modified 2 months ago 2 times by xoor

ReplyQuote
kobra23
(@kobra23)
Member

@xoor 

Loxone Wallbox umisťuje 1F nabíjení 

ReplyQuote
(@misak)
Trusted Member

Super - tak asi pujdu do toho. U HUA muzu na menici a baterkach pres modbus nastavit na co si vzpomenu, ale tu nabijecku maji nedodelanou co se tyka ovladani ze treti strany. Pokud to clovek necha na te jejich appce, tak to vicemene funguje jak ma - maji svou komunikaci se stridacem a baterkou, vcetne mereni - ale jsou proste situace, kdy to clovek potrebuje pres Lox ovladat vic aby to davalo smysl...

ReplyQuote
lipus
(@lipus)
Eminent Member

@kobra23  ahoj, takže nevymýšlet vymyšlené abastlit homeasist a jít do origo? Snazim se najít řešení.. párkrát v roce potřebuji přejet ČR a zpet a u rodiny dobít. ..tzn ideálně loxbox s vyvodem 32A a vzit sebou, nebo za dalších 7-10k cestovní 🤷🏻‍♀️ co ty na to jako svazak.. nicmene fve do roka , nyní sosam sdílením... Díky za ochotu . L.

ReplyQuote
kobra23
(@kobra23)
Member

Já každému kdo už Loxone má doporučuji originál Loxone.

Aktuálně si myslím, že to mají dotažené do konce a všechny porodní bolesti s prvního roku po vydání jsou vyřešené. I Config je z pohledu Wallboxu ok.

Na cesty používám kabelové nabíječky. Mám na 230V i na 400V. Tu na 400V jsem už asi 5 let nepoužil a tu 230V vždy přes noc u rodiny na druhé straně republiky pokud mi auto ukazuje, že bych nedojel zpět domů kvůli pár procentům. Jinak stavím na rychlonabíječkách nebo verejných 11kw AC sloupcích. U Tesly ty ceny jsou slušné v ČR i v zahraničí.

Pozn. Letos třeba i v Chorvatsku byly dobré ceny u ELEN. Chtěli 0,3€ za kWh, což není špatné.

ReplyQuote
Page 5 / 5
Share: