@killeriq: Podivej se jeste jednou na muj clanek na blogu. vsechno co resis je tam zodpovezeny. Elektromer je ten co sem testoval, schema tam mas screenshotnuty.
Osobne bych mel strach,kupovat zarizeni,ktery jsou na 230V a navic v rozvadeci od cinana.
U nas jdou sehnat taky a rozdil ceny neni nijak zavratny.Mam pak ale klidnejsi spani, jestli mi jednou nevyhori rozvadec, kvuli 1 prvku od cinana, kter nejakou certifikaci ani testovani nikdy nevidel...
Tak jsem si koupil Modbusový elektroměr ENIKA EM340 a zatím jsem z něj opravdu nadšený. V podstatě to bude nejen elektroměr ale i detekce výpadku proudu, sledu fází, zatížení jednotlivých fází celého domu atd...
Co mě překvapilo je zjištění jak jsme na tom se spotřebou celého domu. Tak třeba topení je od začátku sezony cca 1MW ale celková spotřeba od posledního odpočtu je cca 4,7MW. Takže to co jsem si myslel - že největší spotřeba bude za topení byl omyl. Docela velkou spotřebu má např. vinotéka 🙁
Pomocí bloku vzorec a virtuální status jsem si ve vizualizaci vytvořil aktuální účet za elektřinu.
Tak jsem zkoušel vygoooglit ten popis modbusu pro elektroměr od číňana a nic jsem nenašel 🙁 Je to typ LEM021GC, tak pokud ho někdo máte, přivítal bych ten návod 🙂
Chlapi, kdyby jste nekdo uplne nepotreboval dotykove ovladani, a mate ucet na ebay tak tadytenhleten ma krasne ABB 23 nove cejchovane elektromery (Fyi 4500,- Kč) Nabizi je za polovicni cenu. Jen tak zkusmo sem nabidnul 30EUR a je doma. Tj. skoro zadarmo. Jenom jsem trnul, aby mel 485 vystup, protoze tyhle elektromery se nechaji koupit s ruznym vybavenim. A nepise, jaky je to typ. Ale ma to tam. plus samozrejme pulsni s 1000/KWh Viz foto. Jedna se PRIME mereni. Bez trafa. Navod. Ma jich jeste dost.
Navod si jeste prostudujte, aby jste pripadne nekoupili neco co nechcete, ja jsem to projel jenom zbezne.