Forum

Forum

Notifications
Clear all

LOXONE - MODBUS

426 Posts
46 Users
39 Reactions
79.6 K Views
 Dawe
(@dawe)
Member

Ja zkusim neco vymyslet, jak budu mit cas...

ReplyQuote
(@koldavideo)
Member
Topic starter  

Dawe Ty jsi horší jak já ! V kolik jsi šel spát? Když jsem Ti psal email bylo tuším něco po půlnoci 🙂

ReplyQuote
(@koldavideo)
Member
Topic starter  

Jo jinak s tím blokem pro ovládání multimédií jsem si taky užil. Špatně jsem to pochopil a nefungovalo mi to. Do toho posledního sloupce se píše čas, po který má být na výstupu vystavená požadovaná hodnota. No a protože já musím nejprve zastavit všechny hodnoty všech registrů co chci změnit - musí tam být čas 0. Nula totiž znamená, aby tam ta hodnota byla trvale 🙂 

Já jsem vlastně po té podpoře z loxone chtěl poradit právě tohle - série příkazů -no a odpověď ... Neva asi toho mají kluci taky plnou prdel. 

ReplyQuote
 Dawe
(@dawe)
Member

Koldo, Jo moje mi to doma taky rika, ze jsem hrozny 😀

V te dobe jsem se uz pomalu chystal, vsak byla sobota a to nechodim brzo  spat 🙂

ReplyQuote
 vlne
(@vlne)
Trusted Member

@ kolda Jsi borec, gratuluju k úspěchu.

K čemu se dá použít ten timestamp, nějaký časový spínač čehosi? Na to algoritmus vymyslíme. Kromě světla se dá spouštět i nějaká jiná funkce? Albixon mi řekl, že mi dá pro ovládání osvětlení dálkový ovladač. To jsem zvědav, jestli to mají vůbec připojené přes solničku. 

ReplyQuote
Dáda
(@vary)
...

Posted by: koldavideo

Jo jinak s tím blokem pro ovládání multimédií jsem si taky užil. Špatně jsem to pochopil a nefungovalo mi to. Do toho posledního sloupce se píše čas, po který má být na výstupu vystavená požadovaná hodnota. No a protože já musím nejprve zastavit všechny hodnoty všech registrů co chci změnit - musí tam být čas 0. Nula totiž znamená, aby tam ta hodnota byla trvale 🙂 

Já jsem vlastně po té podpoře z loxone chtěl poradit právě tohle - série příkazů -no a odpověď ... Neva asi toho mají kluci taky plnou prdel. 

já umím zjistit ty minuty a vteriny, ale jak to dostat do toho formátu času asi skrze v.m datovej typ, akorát tam to chce nějak zjistit, aby se to přepočítávalo dobře

výsledek je 1 minuta a 4 vteriny zbytek

ReplyQuote
Dáda
(@vary)
...

Tak mi to nedalo a dodělal jsem to do toho tvaru  co jsi chtěl

ReplyQuote
(@koldavideo)
Member
Topic starter  

Ano podobně to vyřešil i Dawe. Problém je zatím v tom, že nevím jak to předat do solničky. Je to zase série příkazů. V loxone je pak problém v tom, že např. časovač nemá žádný analogový vstup resp. výstup, takže by se musel vyrobit ve vizualizaci vlastní časovač. Asi pomocí virtuálních vstupů pro hodiny a minuty. Jeden posuvník 0-23 pro hodiny a druhý 0-59 pro minuty. Tyhle časovače jsou jen pro filtraci 3.  Takže kdybych to zjednodušil, musel bych vložit 3 posuvníky pro start filtrace a tři pro konec. Asi by to fungovalo ale jak by to vypadalo? Hlavně by to bylo navíc ještě neošetření a omezující. Origal se dají totiž nastavit pouze tři intervaly filtrace a pouze jeden na osvětlení a ostatní AUX relé. Proto jsem se rozhodl pro variantu použití časovače Loxone, ve kterém žádné omezení snad nebude.

Teď ještě musím zjistit jestli fungují určité bezpečnostní prvky. např. když potřebuji ohřívat vodu v bazénu musí zároveň být aktivní relé filtrace - tzn. musí proudit voda. Totéž se týká elektrolýzy a dávkování pH. Tuto logiku ale suplovat nechci, protože to by bylo daleko jednodušší solničku nahradit kompletně prvky loxone (vzhledem k její ceně okolo 40.000,- Kč). 

ReplyQuote
 Dawe
(@dawe)
Member

Koldo nastavení HH:MM:SS dokážeš jen přes jeden virtuální vstup a to tak, když si vezmeš to co jsem ti posílal a u toho virtuálního vstupu vymažeš zobrazení jednotek a budeš z toho mít posuvník bez jednotek a to co nastavíš se ti bude zobrazovat v bloku stav.

Ale, jestli fakt není jednudušší použít Loxone časovač...

čas

ReplyQuote
(@koldavideo)
Member
Topic starter  

Jasně, minimálně z pohledu uživatele je příjemnější ten časovač z Loxone. Trošku nad tím bádám. Když chci časovač zablokovat, asi stačí trvale připojit log. 1 na vstup R? Jde mi o to, že jsem udělal radiobutton, kde mám 3 položky OFF/ON/AUTO. Časovač musí být aktivní pouze v režimu AUTO. Dále jsem pak narazil na další problém, že časovač někdy nezobrazuje na výstupu AQmt zbývající čas. 

ReplyQuote
 Dawe
(@dawe)
Member

Ano stačí to připojit na R. Výstup AQmt ti zobrazuje zbývající čas, jen když pustíš manuální režim časovače. Když otevřeš časovač, tak jak je tam "Aktivovat časovač". Na ten vnitřní časovač PO-NE to neukazuje.

ReplyQuote
(@koldavideo)
Member
Topic starter  

Aha takže na vstup A přivést 1 - tím se aktivuje manuální režim. Na vstup M připojit konstantu s číslem uživatelského režimu ? Takto jsem to udělal a stejně to nefunguje. Momentálně pracuji na časovači v záložce LIGHT.

ReplyQuote
 Dawe
(@dawe)
Member

Právě to funguje jenom když v tom časovači dáš to "aktivovat časovač" jinak ne. Přes vstup M si jen manuálně můžeš přepínat režimy v časovači. Klasicky se ti to řídí PO-NE + další co tam máš, ale když přivedeš na vstup A 1, tak potom pomocí M si nastavíš, ať se třeba přepne na jiný režim.

ReplyQuote
(@koldavideo)
Member
Topic starter  

Myslíš to zaškrtávátko "Aktivace nutná" ? Vlevo dole? To jsem zkoušel a nefunguje mi to.

Screenshot 2017 04 16 11.35.32

ReplyQuote
(@koldavideo)
Member
Topic starter  

Jo tak už jsem to pochopil. Ty myslíš přímo v app. Jo tak to se mi rozběhne odpočet ale ten časovač zřejmě nevyšle impuls na výstup Qon resp. Qoff. Takže se tváří jakože zapnul ale asi jen výstup AQ.

Screenshot 2017 04 16 11.43.15

Oprava : Qoff mi vyšle, ale nevyslal Qon.

ReplyQuote
Page 4 / 29
Share: