Jasně, dobrý nápad. Ale musím se přiznat, že jsem zaplnil flash na Arduinu až po okraj, takže jako první krok je potřeba udělat trochu místa. Nejjednodušší je zakomentovat místo, kde se volá některá z fcí zodpovědná za obsah stránky. Třeba zakomentuj:
Dojde mi místo == je to hotové, jsem spokojený a vrazím to zpátky do rozvaděče.
To, že mi dojde místo je signál, že mám přestat se v tom vrtat a dát to k ledu. Pokud bych měl něco, kde je víc místa (STM / ESP32), tak bych nad tím strávil mraky času, pořád bych se v to vrtal, něco přidával...
Samozřejmě, že i u Arduina čas od času najdu další způsob, jak ušetřit místo, ale šance (riziko), že se tak stane, se limitně blíží nule.... Takže já jsem s Arduinem naprosto spokojený 🙂
pokud ti nevadí velikost, můžeš vzít Uno + standardní čínský eth. shield pro Uno/Mega co jsou všude po Aliexpresu (je v nich W5100). Fungují v pohodě, akorát občas je s nimi ale problém s iniciací/resetem, potom je potřeba udělat "bypass" reset pinu. Pokud by se ti to stalo, dej vědět a já postnu návod na bypass (primitivní věc, ohnout dva piny a propojit je kablíkem, nic se nepájí).
nebo nějaký lepší eth. shield, třeba minulý týden jsem objednával eth. shield pro Uno od Keyestudio (je v něm W5500) https://www.aliexpress.com/item/32849752167.html (za 14 USD je pouze W5500 ethernet, za 24 USD je to all-in-one ATMEGA328P+W5500 na jedné desce)
Ano je tam W5500 a je to 2 moduly na DIN. To je navrhnute pre Budulinkov FW. U mna 1ks uz bezi. Je tam ISP, cize cez USBASP, priamo s Arduino IDE. Mal som tam dat aspom UART, ze by sa to dalo cez prevodnik.