Forum
A z vizualizace koukam zmizely posuvniky 🙁
@L Taky mám kombinaci 8.3.3.21 a Quido (1x ETH 100/3 a 2x ETH 2/32) , funguje mi to v pohodě.
ja ted jedu bohužel na nejnovější verzi díky tomu, že jsem potřeboval rozchodit tree extention a 1-wire ktere jsou také na nejnovějším FW. Předtím jsem měl miniserver na nějaké verzi 7xxx něco, ale rád bych vyzkousel právě 8.3.3.21 či podobnou verzi abych se zbavil té 9ky je to dost ohavné prostředí :(( mám též Quido (1x ETH 100/3 a 2x ETH 2/32). Dala by se tu udělat nějaká podpora kde by jste mohly nasdílet starší verze FW pro miniserver ? nebo pokud se dají někde stahnout tak mě nasměrovat ?? děkuji
bohuzel zatim nevim o nikom, kdo by to zkousel nebo se mu to nejak povedlo. Chtelo by to zkusit napsat na podporu. Tam ale vetsina z nas uz moc psat nemuze ;-)))
Podle me je toto celé krok vedle. Taky se mi to nelibi, ale stejne pouzivam posledni verzi 9.2.11.20 (stará týden). Pouzivat starou verzi je jako pouzivat Windows xp. Hold si zvyknete jako na vše.
Tak to si dovolim nesouhlasit. Pokud se mi neco fakt nelibi, tak to prece nepouzivam. Kdyz se mi nelibej novejsi okna, pockam na dalsi release nebo na zpusob, jak vyresit problemy. Ale nepouzivam to za kazdou cenu.
Navic ta 9.xx verze je proste nepovedena.
FW je uložen na microSD kartě ne ? tak stačí pouze kartu naklonovat od někoho z Vás nebo se mylím ? jak tedy udelat downgrade ?
@martinb: problem bude s verzema v extensionech imho. Na to bude potreba podstoupit plnohodnotny firmware update.
Presne tak, mam vyzkouseno, ze jakmile aktualizujete extensiony, tak pak to funguje blbe, kdyz je na MS stará verze. Pokud máte starou verzi, nefungujou nove produkty. .. meteostanice, nové tree veci...
to ti rozumím mě te jde o miniserver abych testem starších FW postupně se dopracoval i k fukčním extention 1-w 9.0.8.22 a tree 8.3.2.2 a zároven měl i stračí prostředí pač když jsem to updatnul pro test extentionu nenapadlo mě že to způsobí takovou pohromu 😀 jak jsem psal měl jsem tam na MS něco 7xxx a proto to nechtelo komunikovat tak jsem updatnul ale bohužel již byla ta 9ka venku. Ze začátku mi to ani tak nevadilo ale postupem času z toho mám depreze 😀
Na ten vzhled v9 uz jsem si celkem zvyknul, ale musela se predelat cela vizualizace...A ty jejich dlazdice sly ven jako prvni
Ta hlaska o programovani teda vypnout zrejme nejde?
Jsem na tom stejně. Upgradoval jsem, protože jsem nebyl včas upozorněn 😉 Musel jsem předělat světla. Pak jsem všude nastavil priority na 0, čímž zmizely dlaždice a pak jsem tady od Jirin.sv odkoukal blok Status a ten mi to ještě více zpřehlednil. Takže v9 se mi sice nelíbí, ale dokázal jsem se přes to přenést a upravit to do použitelné podoby. Do budoucna by to chtělo našeptat loxonu, aby umožnili výběr, jestli dlaždice chci, nebo nechci. To že by se nad tím zamysleli hlouběji a přehodnotili to se myslím nedá očekávat. To by musela nejdřív řvát německy mluvící komunita a pak by se možná něco dělo 😉
"Inteligentní" hláška, že to mám celé blbě a dalo by se to zlepšit mě sice s..štve, ale zatím jsem hledal jen chvilku a nikde jsem žádnej čudlík na vypnutí nenašel. Kdyby někdo našel, tak by asi zajásalo víc lidí. Vůbec nechápu, co je loxonu do toho, že nemám správně vazby u topení, když jim to navíc nikdy nefungovalo dobře, zatímco mně to bez těch vazeb funguje dobře.. Že nemám vyplněnou plochu a že některé UDP vstupy / výstupy (Railduino) mám nevyužité. Prostě přístup ala Mrkvo$oft.
A ještě mi navíc při nějakém upgradu sami zaškrtli Loxone log, což znamená, že si ode mě kdovíco tahají - už jsem to odškrtnul. Chápu, že to chtějí, ale mohli by na to alespoň upozornit, abych to mohl okamžitě zakázat.
Našel jsem odkaz na archiv LoxoneConfig (viz https://www.loxone.com/enen/support/downloads-archive/ ), nějaké starší SmartHome pro android jsou např. na https://apkpure.com/loxone-smart-home/com.loxone.kerberos
Downgrade jde bez problému udělat jen v případě FW na miniservru ale nový LOX config na starou verzi již nejde takže jsme musel program napsat znova.
Měl jsem verzi 8.3.3.21 která se při aktualizaci LOXconfigu nespojila s quidem 1x ETH 100/3.
Tak jsem aktualizoval na verzi 9.2.11.20 která ale taky nebyla pro mě košér. A tak jsem šel dolu = 9.2.11.20>8.3.3.21 >8.1.11.11.
extensny se aktualizovaly zas zpět na na staré verze.
@czgaston Muzes plz vic rozepsat, jak si ten downgrade udelal? Upgrade chapu, nainstalujes novejsi LoxoneConfig a ten to updatne. Ale jak si pak presel na tu nizsi? Ta starsi verze LoxConfigu nejak umi i downgrade FW miniserveru/extensionu?