Forum
Moje rada je vysrat se na ten zajebanej Loxone parser, kterej presne takto funguje/nefunguje a prohnat to pres NodeRED a pak uz to krmit jen zpracovane do Loxone.
Zdravim, potreboval bych poradit, jak v Loxonu naparsovat takovyto vypis.
jdemi to hodnutu tempPoint [0] - tempPoint [4]
jak tam zadaam ten index ? Diky moc
bude to něco jako "tempPoint":\v s tim indexem
{ "dataTime":"2022-12-01 22:54:54", "currentTempPoint":0.37834, "tempPoint":[ 0.29348, 0.29318, 0.28779, 0.27774, 0.27422 ] }
@vary dtto ;-). Ja vim, ze ty musis jen Loxone, ale kdyz kkti nejsou schopni udelat obycejne regex nebo jine parsovani, tak si nic jineho nez poslani doprdele nezaslouzi ;-). Ale tkaovou odpoved si asi nechtel, co 😉
@vary Takhle easy to bohuzel nepujde. na jeden virtualni vstup navesis 2 prikazy a jeden bude nejak jako
"tempPoint":[/v
a druhy neco jako
"tempPoint":[/i,/i/i,/i/i,/i/i,/i/v
Ale chce to zkouset a experimentovat. Ten parsing je stupidni.
On z principu nerozlisuje ze jde o json. Je to proste pro nej nejaky text a nazdar. Mrzi me, ze zrovna tuhle cast nema poresenou loxone lepe. Jako chapu ze je potreba pri integraci 3rd party veci a to pro Loxone tak dulezite neni (radsi proda svoje vyrobky kde tohle neni potreba), ale proste ne vsechno vyrabi.
Ale podpora json pripadne xml by byla potreba jak sul.
no, ale todle je fakt hrozny.
Když je ten zápis třeba takto, tak to jde alepson trochu inteligentne
[ { "Data": 20221203, "Num": 1, "RCE": "907,10" }, { "Data": 20221203, "Num": 2, "RCE": "893,37" }, { "Data": 20221203, "Num": 3, "RCE": "979,54" },
@davidoff Z mych ted uz dlouholetych zkusenosti s Loxone, jejich podporou i jejich dev tymem si nedelam iluze, ze je to nahoda.
Staci se podivat, v jakem stavu jsou veci, ktere se jakkoli tykaji prave integrace s 3rd vecma.
PicoC = zabugovany odpad, kdy clovek ma jeste roky po praci s tim PTSD
Parsery vstupu = priserna textova syntax, naprosto nepouzitelna
Podpora XML/JSON = bez podpory, aby se neco nahodou neintegrovalo
Podpora externich protokolu ala zigbee atd = bez podpory i kdyz je to uz davno prumyslovny standard pro home automation, protoze to konkuruje.
Modbus protokol = orezano pod zaminkou zateze Loxone
Atd atd. Loxone se vydalo cestou Applu, kdy vse z ceho nemaji 30%+ zisku neexistuje a je idealne jeste sikanovano a banovano.
PS: Nejsnazsi proste rozjet nekde NodeRED a Loxone brat jen jako podruzny vizualizator. Chtelo by to nejaky HW na Din, kde Node pobezi ;-).
A to jsem si myslel, že se to zlepší tím, že pustili tu jejich Library, kde toho je celkem dost.
Jsem zvědavý, jak dlouho tě to bude bavit, než se na to vyse...
Už teď mě to ****!
@vary tohle je naprosto sileny to parsovat timto zpusobem. tam nemas zadny error checking, nevis co ti tam muze prijit atd. staci drobna zmena formatu, razeni atd. a ses v haji...
to chapu, ale nechapu, proc kdyz to funguje v tom testovacim, proc to nefunguje pak v plánu.
Ted se snažím z api.met.no vyparsovat textový string se stavem oblačnosti. Loxone http input texty neumí. Je na to nějakej trik jak to obejít? Např přes loxbery nebo tak něco?