Forum
Cauves,
muze mi nekro prosim poslat link na aliexpress na hlidani faze s impulsnin vystupem? nejsem schopen do najit 🙂 jestli se to tam da vubec najit...
jde o to abych vedel, ze mi vypadla chranicka a roztejka se mi v garazi mrazak 🙂
a doufam, ze se jedna o slaboproudove ovladane 230AC rele na okruh s obrovskym proudem abych si neodpalil rele na loxonu? 🙂
DIKY!
Jestli ti jde o to, zjistit zda vypadnul chránič (neplést s jističem), tak se dělají k chráničům pomocné kontakty, které ti pošlou info na digitální vstup, že došlo k aktivaci nebo deaktivaci.
Nechápu co má být "hlídání fáze s impulsní výstupem" - nic takovýho neznám.
Pokud ti jde o prostou detekci přítomnosti napětí tak nejlevnější máš rozpínání kontakt na relé (popř. ten pomocný kontakt k jistící).
Pokud chceš detekovat napětí přesněji (pokles napětí, nárůst napětí, ..) tak na to jsou monitorovací relé - např. Schrack má https://www.schrack.cz/eshop/rizeni-a-ovladani/paticove-casove-merici-hlidaci-rele-a-rele-do-plosnych-spoju/merici-a-hlidaci-rele/merici-a-hlidaci-rele-serie-ur6.html
Ovšem za jiné peníze...
A ten odkaz na alika - to je impulsní rele/stykac, který prepinas privedením impulsu na vstup (napr. tlačítkem). Mají variantu s ovládáním 320vac a 12-230ac/DC. Proudové max. 16A, takže nic extra. Obyc. rele (ne inrush).
Třeba:
jinak hledej něco ve smyslu phase control, phase faulty control...
Na hlidani ruznych poruch (prepeti, podpeti, vypadek faze apod) lze celkem levne na nemeckym ebay nakoupit neco od siemensu, z rady sirius. Vetsinou tam furt neco maji.
Jakekoliv podezrelosti pak posila na ext. kontakt. A muzes pak detekovat v loxone.
Aneb tedy radeji si tedy koupim neco od siemensu, nez od Cinana...
Pa
Na hlidani ruznych poruch (prepeti, podpeti, vypadek faze apod) lze celkem levne na nemeckym ebay nakoupit neco od siemensu, z rady sirius. Vetsinou tam furt neco maji.
Jakekoliv podezrelosti pak posila na ext. kontakt. A muzes pak detekovat v loxone.
Aneb tedy radeji si tedy koupim neco od siemensu, nez od Cinana...
Pa
V podstate to vyresi i kazdy lepsi modbus elektromer, ktery asi kazdy planuje poridit.
Třeba:
yes, to je ono... za 6USD je to fakt funny... za tudle cenu si to hodim ke kazdemu chranici