Forum
Tak se nám zas rodinka rozrostla, jen škoda té ceny:
http://shop.loxone.com/cscz/nano-di-tree.html
ovšem zase musím uznat že pro toho, kdo si vzpomene na další tlačítka vedle už vyvrtaných a nebude mít už nikde žádné rezervy je toto vhodné řešení.
Současně to také snížilo cenu za jeden Loxone vstup, ale 350kč/vstup je pořád docela dost...
To jen pro info, kdyby to někdo přehlédl 🙂
Na zapomenute veci uz to neni tak hrozne. A treba jim to cinani zkopiruji a udelaji za rozumnou cenu 😉
No zas tak vysoká ta cena není. Asi zkusím objednat na zkoušku plus tree extension. 🙂
No nevim, predstava, ze bych rozsiroval vic krabicek a kazda me stala 2tis. Sem rad, ze mam natahane rezervni CATyny 😉
No já nemyslím použití použití do krabičky pod vypínač. V mém případě potřebuji asi 4-5 vstupů pro detekci stavů tepelného čerpadla:
- elektroměr (impulsy)
- čerpadlo (ON/OFF)
- Závada na čerpadle (ON/OFF)
- detekce sepnutého příhřevu do aku nádrže (ON/OFF)
- a ještě nějaká prkotina.
Takže kdybych to připojoval na "klasické" DI vstupy v rozvaděči, tak by to bylo dražší.
Mě jde hlavně o to, vyzkoušet to. Přece jen mě čeká další stavba, tak pomalu je potřeba opět střádat nové trendy 🙂 Jinak ale vše po kabelu, tedy žádné AIR 🙂
Ono to vyjde levněji než kvůli vstupům kupovat Extensions, 12I/10k, Tady 6I/2k. Ale to už bych spíš šel do papoucha.
Jj, jestli ti jde o technickou mistnost, radsi bych natahl jeden cat kabel, kde udelas 7 vstupy a napojil to do papoucha.
Ale chapu, ze na vyzkouseni je to idealni cil 😉
Jasně s papouchem také počítám. Ale když budu objednávat od Loxone kompletní technologii, tak se určitě na nějaké rozumné ceně domluvím. Navíc pro spínání osvětlení stejně určo použiji Loxone.
Chci hlavně vyzkoušet na jakou vzdálenost budu moci připojit tlačítko k tomu novému prvku 🙂
Nejhorší na tom je, že člověk nikdy dopředu neví co v Loxone nám připraví za překvapení v novém lox-configu 🙁
@kolda Právě, ale když už jsme u toho, jaký je hlavní problém v neaktualizaci loxone? Zabezpečení proti útoku zvenčí? (pochybuju že někomu bude dělat dobře útočit na můj dům)
No hlavně postupně odstraňují to, na co se zapomnělo - jako každý jiný SW.
Např. přechod na rok 2016 🙁 . Jsou ale i jiné chyby.
Jasně, já jenom jestli jsou v konfigu/firmwaru nějaké chyby se kterými se nedá žít. Protože se bojím toho, že než postavím, tak skončí podpora pro papoucha podobně jako pro railduino v rámci nějakého "snížení zátěže" např. Ale to už jsme OT.
Nemuzou odstranit UDP/TCP protokoly. Tim by odrizly i veskere napojene rekuperace, brany, .... Jestli neco takoveho nekdy udelaji, tak skoncily.
A je to presne jak pises, update neni nezbytny. Nejakou bezpecnost nevylepsuji ani omylem, furt tam maji http pristup bez jakehokoli zabezpeceni.
Takze pokud by s nejakym takovym napadem prisli, staci neupdatovat a zacit se porozhlizet po alternativach. Idealne pak vyuzit Loxone jako podradny system a ridit to necim jinym.
No doufejme že se nic takového nestane. Ale když si vzpomenu na tu euforii na začátku a pak postupné vystřízlivění v podobě zrušeného fóra, neočekávám do budoucna vstřícnější přístup.
Tak forum byl pro ne logickej krok, meli s nim pouze náklady. Na forum chodili bastliři a resili, jak ojebat loxone a pouzit nejakej modul z ebaye po 485. Sice me to taky nastvalo, ale hold skoda no.