Forum
Ahoj, chci se zeptat jak řídíte TČ z loxone? Posílám mu procenta výkonu, ale přijde mi že jede pořád naplno. Nemohl by jste se podělit o config? Díky moc
@brady jaké to je TČ? Osobně ze zkušenosti nedoporučuji řídit čerpadlo jakýmkoliv způsobem než je ekviterma. Tzn. upravuji z Loxone křivku ale regulaci výkonu nechávám na čerpadle, to topí do malé aku nádrže (spíše anuloid) a až za spínám čepradlo do podlahy.
Je to de Dietrich strateo.Malou nádrž mám také instalovanou, ale oběhové čerpadlo je přímo v jednotce TČ. Topím do radiátorů.Nemohl bych poprosit o config jak to máte udělané? Já už se s tím peru 14 dní?
Zdravím zde přítomné.,
chtěl bych poprosit .....
Zákazník má Nové tepelko od De-Dietrich.
Loxone provozuje x let. Na základě instalace TČ byl dokoupen ModBUS extension na řízení TČ.
Data čtu v poho,
ale nedaří se Mi přimět TČ, aby fungovalo jak chci....
Které adresy zapisujete do TČ?
Potřebuji jen:
TČ topení zapnout,
TČ chlazení zapnout
TČ TUV zapnout,
A teploty požadované k těmto režimům.
Dle podpory se Má Vše řešit jen pomocí změn teplot........
Vše chci řešit v režimu manuál TČ....
Data se Mi propisují na senzorech a TČ neposlouchá.
Děkuji Robert Schönbaum
Dobry den na adrese 259 mate 0-Žádny 7 vytapeni 8 chlazeni
Registr 259 jsem neměl. Ráno jsem ho tam poslal a žádná změna. Dle monitoring to jede jen na ohřev TUV. TUV jsem zatím vůbec neřešil, jede dle nastaveném plánu . Večer pošlu registry , které zatím zapisují.
Zdravím Vše ….
chtěl bych tímto poděkovat Honzovi , za Super reakci a pomoc…. Závada byla dnes odhalena … Vysunuté čidlo z TUV nádrže a bylo jen v izolaci PUR…
TČ jelo jen do TUV.
Jěště jednou Honzi, díky . R
Používá někdo Flow Temperatur Calculator v Loxone?
Já ho používám s DeDietrich Strateo R32 a mám následující problém:
Průtoková teplota nikdy nedosáhne cílové hodnoty nastavené v Loxone. Pár stupňů před dosažením cíle se tepelné čerpadlo přepne do stavu Heat Demand, jak je vidět na dashboardu v Grafaně, a tento stav pokračuje do nekonečna.
Čím by to mohlo být způsobeno?
Ahoj nenašel někdo jak vyčítat počet spuštění kompresoru? Já to zaboha nemůžu nikde najít. Všude mám pouze časy. Díky.
A máte stejnou hodnotu jako na tepelku? Mě tam právě chodí hodnota celkem spuštění a ne počet startů čerpadla.
Díky moc