mám raspbee II připojené k loxone s 21 zařízeními. PO nějaké době sem zjistil že pouze 15 zařízení je aktivních a odesílají data, ostatní ne. Našel sem že je nějaký limit na 15 zařízení, ale zařízení co jsou připojeny do zásuvky by měli fungovat jako router a ten limit tedy navýšit na vyšší počet.
V mém případě se to ale asi neděje, a to mám 2 zásuvky SA-003-Zigbee.
Ano u conbee II je uvedeno 200 zařízení. Ale v přehledu mi to ukazuje signál pouze do zařízení číslo 15, dál už ne. Tak nevím jestli je třeba někdo něco nastavit, nebo kde je problém...
Nesouvisí to jen s tím, že zbytek zařízení je připojený přes ty zásuvky? Vyzkoušel bych některé z nich přinést ke kontroleru, jestli se počet změní. Pokud to nejde, tak bych naopak některé z aktivních dočasně vypnul, abych si potvrdil limit tím, že se jedno nové připojí.
Vždyť je úplně jedno, jestli je to ovládání nebo senzor. Jen do správného prvku musíš poslat správná data,. U senzorů klidně do virtuálního vstupu číslo.
cez UDP mam nejake senzory na Arduino, ale je to dalsia vrstva ktoru treba nastravit. Ano nie je to nic komplikovane, ale chcel som to posielat na priamo.
Predpokladal som ze by som mohol priamo posielat jednotky zo senzorov v nodered do nejakeho "objektu" v Loxone a ten by mi to zobrazoval ako ten rovnako UDP objekt
--
@_petr_ : s nodered problem nebude, ako vidis v loggery sa tie hodnoty ukazuju a vidiet ich aj v LIVE loxone (zatial som posielal textXX, takze to ignoruj, to sa upravi len na cislo)
Co ti tam funguje? to co si poslal je "posuvnik" takze predpokladam ze nieco uberas / pridavas.
Ja chcem len ukazat hodnoty a mat z toho stats ako pri "normal" senzore.
Problem je ze tie "Virtual vstupy" su vlastne rozne typy tlacitok/posuvnikov...teda asi nebudu priamo urcene na ukazovanie cislelnych hodnot.
Budem sa s tym este hrat ci nieco neobjavim
ZigBee senzor -> nodered -> Loxone Out -> Loxone Objekt
jojo souhlasim... mam na to hotove funkce v nodered a jen modifikuju identiikator v udp packetu...
budu cekat jestli to poresite 🙂 a kdyz se najde reseni, tak aspon u teplot/vlhkosti to z UDP odstranim. je fakt, ze zigbee svetla fungujou s loxone nodered addinem skvele a super jednoduse