Forum
Mám nastaveno při příchodu domů - blok vydá impulz k otevření žaluzií. Pak je tam blok se zpožděním (aby se stihly otevřít) a po zpoždění se vyšle impulz na SpS - automatické stínění začít. Jenže i když jsou na slunečné straně, dle historie to prostě oznámí, že se automaticky stínit nebude, protože nesvítí slunce... jenže svítí, přes aplikaci stínění zapnu a okamžitě se zavřou dle slunce.
A ranní automatizace... v šest otevření žaluzií, po 5 sekundách impuls na SpS. A "nesvítí".
Ahoj,
nemáš spíše screeny z configu? Bylo by lepší mrknout jak to máš nastavené.
Asi vyřešeno, bloky mají ještě zaškrtávátko na světelný senzor 😇 To jsem neregistroval, pořád mi myšlenky rozhazoval fakt, že aplikace funguje a config ne...
Ještě jiný problém... když ráno pomocí časového impulzu pošlu v 7:00 na všechny žaluzie, aby spustily automatické stínění, spustí se jen u těch, které jsou zrovna v periodě stínění (tzn. v tu dobu východní strana). Neumí je zapnout tam, kde ještě slunce nedorazilo, tzn. během dne, jak se slunce posune, nebude automatika pokračovat... SpS se - i podle dokumentace - zapne v periodě stínění. Můžu do všeho co hodinu posílat impuls na SpS, ale to asi není úplně ono.
Zkus to posílat na vstup Spr. To reaktivuje automatiku. Žaluzie, které ještě nejsou na slunci se samozřejmě hýbat nebudou, ale jakmile dorazí slunce, provedou akci.
Takto to nezapne stínění vůbec. Pokud trefím impuls mimo vypočtenou periodu stínění, vypne to automatiku. Nicméně teď jsme někde našel, že když si nechám v bloku negovaný vstup, měl by být pořád aktivní... jdu zkoušet.
Sps by mělo být trvale aktivní a impuls na Spr spustí auto v okamžiku, kdy bys do žaluzií ručně zasáhl, jinak se automatika v půlnoci sama aktivuje.