Forum
Vzdycky je to zdroj.... ;-))
BTW nema nekdo problemy s 1wire po posledni aktualizaci? Asi 6 cidel mi neukazuje zadna data, prestoze se normalne hlasi jako online (najdu jejich S/N).
Tak zavada odhalena - je treba zaskrtnout automaticke aktualizace v projektu. Po te co se aktualizuje i 1wire ext, vse funguje.
@cijoml V zalozce Periferie kliknes na nazev projektu (nejvyssi prvek stromu) a vlevo ve vlastnostech to je.
Napadlo mne jestli by se nedalo pouzit 1wire jako senzor měření vlhkosti půdy? Co vy na to?
Ahoj, mám takové trápení s 1w čidly teploty. Krom teda klasiky, kdy při nevhodném zapojení a vedení kabelů začali házet nesmyslné hodnoty. Odstranil sem tedy nevhodné zapojení kabelů a po restartu serveru začali čidla opět ukazovat normální hodnoty. Tedy skoro.
4 z 5 čidel v podlaze totiž ukazují teplotu kolem 30°C což je nesmysl. Je jediné čidlo ukazuje správně 22-23 °C. Jinak se tváří, že fungují korektně bez nějakých výstřelků do nesmyslných hodnot.
Nějaký nápad jak toto opravit?
Možná by pomohlo přidání toho 4,7kohm rezistoru? Jak se píše ve wiki?
Nedavej "fixni" rezistor, ale dej tam 5k potenciometr. Tim muzes menit odpor podle potreby a hledat idealni hodnotu, pri ktere mas vsechna cidla aktivni a bez chyb.
V jakém rozsahu by ten odpor měl být, abych to nějak nepoškodil?