Forum
Ahoj mám na stěně osazen tablet, nemám ale možnost připojení na 230VAC. Natáhl jsem k němu z nejbližšího vypínače kabel, a přes něj mám zapojeny 2 vodiče na 5VDC/2A zdroj v rozvaděči. Ty jsem přes toto připojil do tabletu (zapojil sem na piny VBUS a GND). Na tabletu svítí signálka že je připojen k nabíječce, v nastavení tablet píše že se nabíjí, ale v reálu se nenabíjí (resp. se mi vybíjí). Zkoušel jsem i měřit proud, ale skoro žádný tam neteče.
Napadá vás, kde by mohl být problém že to nejede? Datové piny D+ a D- nemám zapojeny, ale to by snad nemělo vadit. Stejně tak zdroj 2A se mi zdá dostatečný.
Ahoj, podle mě mu bude vadit délka vedení.
Nejspíš budeš muset přivést větší napětí (12/24V) a měničem u tabletu zkonvertovat na 5V.
Tak už jsem odhalil problém. Je potřeba spojit piny D+ a D-, aby se to tvářilo jako obecné (tzv. DCP) nabíjecí zařízení, se kterým už nabíjené zařízení nemá potřebu dále komunikovat a pouze se nabíjí.
Dobře je popsáno tady - https://www.maximintegrated.com/en/design/technical-documents/tutorials/4/4803.html
Ahoj, tuten bazmek také někde mám. Troufám si říct, že zapojení je jedno a 2A to nedávalo ani omylem, jestli to najdu přeměřím a ještě napíšu.
@Pavel Měl jsi chvilku na testování? Případně co používáš ty? Nebo jít z 24V na 5V?
Nemohl jsem ten zdroj najít až jsem si vzpoměl, že jsme ho použili na napájení mini wifi routru u zákazníka. Já tablet nepoužívám, ale nějaké plány jsem měl a mám koupený PoE splitter na 5V ještě s microUSB kablíkem. Tady verze s USB-C pokud máš v místě UTP kabel a v rozváděči PoE switch, tak bych šel touto cestou...