Forum
@_petr_ : je třeba číst pořádně, svorky jsou samozřejmě uchyceny na DIN, ale já psal o propojení N pólu na těchto svorkách.
busbar lišta se v tomto případě uchycuje na PHP PDL svorku, která má stejný tvar jako zmiňovaná PDL 4. Případně tatáž ve verzi SO, která má navíc fixační plíšek a je určená pro svislou montáž.
mmch držák lišty - pro případ uchycení z fotografie výše - dělá i Weidmüller, označení SH1
svorky na tuto "busbar" lištu (u Phoenix označovány jako AKG) mají samozřejmě taky, celou řadu, já beru ZB4K
Mám v plánu v rozvaděči dělat jednotlivé logické sekce zásuvek (vše taháno do hvězdy) které budou každá za samostatným proudovým chráničem a tím pádem na samostatném N "můstku", realizováno právě přes ten busbar. Až budu mít hotovo, nafotím a pošlu.
Jake pouzivate stitky na krone (lsa) svorkovnicich.
Idealne neco levneho, 30Kc za kus se mi moc davat nechce.
Na svorce jen číslo a popis v Excelu 🙂
ahoj sehnat krone je stale asi nejvyhodnejsi v rackshopu, ze? diky.
Tak som hľadal alternatívu na rozvod 24V do rozvádzaču a našiel som peknú verziu na aliexprese. Dá sa nájsť pod hľadaním "ptfix", predáva to obchod s názvom "
- modrá verzia má osadené nožičky na vodorovnú montáž na DIN lištu
- červená verzia má pridané bočnice pre montáž hocikam pomocou vrutov/šróbov a naľavo má osadenú popisnú vlaječku kam je možné nalepiť štítok z tiskárny
- šedo-oranžový diel je možné nasunúť na spodok modulu aby sa dal nainštalovať na DIN lištu vertikálne a zaberal menej miesta.
Ake je to velke? Takto na pohlad to vyzera, ze voci krone to zabere nasobok (2-3?) priestoru.
Oficiálně to vyrábi Phoenix:
@dusanmsk presne... todle vubec nedava smysl... kdyz si predstavim ze jednopolova krone svorka mi da na cca 2 moduly 40x potencial... sem tam je rozebiram a rozpulim vnitrni spoku a mam 20x + a 20x - a je vyreseno
@dusanmsk čisto červený blok je 57x29mm. 2 kusy spojené nad seba a namontované vertikálne majú 122x29 (táto kombinácia nie je na fotke a je medzi nimi šedá spojka).
Já teď na zkoušku objednal úzké 2-řadové a pak 3-řadové svorky z Ali
Jsou za slušný peníz.. Nevím jestli mám jít do Krone svorek, tak hledám přístupnou alternativu.. Pokud byste měl někdo jiný tip, dejte vědět, díky.