Forum
Dle mých poznatků, ta vektorová oblast je silně zavádějící, je to jen takové zjednodušení pro uživatele. Ve skutečnosti to kamera interně převede do mřížky 18x22 a té se řídí. Takže čára sice do cesty nezasahuje ale nějaký převedený čtvereček už asi ano. Lze to vidět třeba v jejich nástroji Batch Configuration - v nastavení dané kamery.
Jj, to vim. Jde tam zapnout rule, ze je videt ta vyhodnocena cast. Takze treba stin zasahujici ze silnice atp kameru sepne. S tim pocitam
Ale mne to spina i clovek jdouci po chodniku na druhe strane, ktery zadnym stinem atp nezasahuje ani vzdalene do vytycene oblasti.
Aha, tak daleko by to brát nemělo, když je zaplá Dynamic Analysis tak ta v tu dobu neukázala co to seplo ? Taky bych zkusil nastavit nižší citlivost, 80% popř 60% stačí.
Jsi si jistý, že detekce pochází ze zobrazené záložky? Co jí na nějaký čas vypnout? Například může být nastavená detekce v kameře i NVR.
To je zajimavy point.
Ale tim, ze pouzivam HikVision NVR s POE, tak jsem primy pristup ke kamere neresil.
Kamery jsem zapojil do NVR, diky plug&play se detekovaly a veskere nastaveni probiha pres NVR.
Ještě bych proklilal Linkage Action u ostatních kamer, jestli u některé není napojeno spuštění na tuto.
@vacko Prosel jsem a vsechny kamery maji v Linkage Action pouze svuj kanal.
Navic z ulozenych videii jde poznat, ze opravdu nahravani bylo spusteno pohybem na spravnem kanalu, ale v nevyznacene oblasti.
Dobry je ten point s tim, ze kamera muze mit svoje vlastni nastaveni, ale ja vlastne nevim, jak to overit. Tim, ze mam kamery zapojeny do NVR POE, tak v moji siti vidim pouze NVR, ale ke kameram se nedostanu (nebo nevim jak). Vsechny moje site jsou 10.200.xx.xx, kdezto NVR si dela vlastni sit 192.168.254.
Abys zjistil, jestli pátrat v kameře, tak zakaž dočasně detekci v NVR. Pokud se dál bude zaznamenávat, tak se koukni i na další události u této kamery. Třeba zapnutý vstup do oblasti ...
Jinak na kamery se dostaneš přes stejnou ip adresu, jako do NVR s tín, že doplníš port. 650xx. Za xx doplň pořadí kamery.
Jak to nakonec dopadlo ? Já jsem teď shodou okolností něco zjistil, tedy ne u NVR ale u nahrávání kamery na SD, mohl by to být stejný princip: v Record Schedule nedávat časový plán typu Motion (to bere vše) ale nastavit Event (to bere je nastavené oblasti a s minimem falešných)