X
Forum

Forum

Notifications
Clear all

Thermwet Ventbox

113 Posts
14 Users
7 Reactions
18.1 K Views
Richard
(@richard)
Member

Loziska - výměna byla právě včas. (Spodni motor) Ložiska měla už vůli. Subjektivne se snížil hluk. 

ReplyQuote
acter
(@acter)
Reputable Member

Panove ThermWetaci....

Uz jste nekdo resil alternativni filtry do nasich "hučáků" ?

ReplyQuote
Aleq
 Aleq
(@aleq)
Honorable Member
Topic starter  

https://www.rukatech.cz/thermwet/

ReplyQuote
acter
(@acter)
Reputable Member

@Aleq - Diky za tip, ale to je o 500 drazsi nez original sada 😉

ReplyQuote
Aleq
 Aleq
(@aleq)
Honorable Member
Topic starter  

No 😀 

Taky mi bylo na začátku "slibováno", že se dostanou hodně pod cenu ThermWetu a že to mají předražené. Pak se ale prý ukázalo, že konstrukce filtrů je takto nákladná a podseknout je výrazně nedokážou. Že je to (už) i dražší, jsem netušil.

ReplyQuote
Richard
(@richard)
Member

vymeneny loziska i na druhem BLDC a razantni snizeni hluku. (nabehano cca 30ticis hodin)

ReplyQuote
Aleq
 Aleq
(@aleq)
Honorable Member
Topic starter  

Nemáš fotodokumentaci jak to provést a jaká ložiska použít (až na to příjde u nás ostatních)?

ReplyQuote
Richard
(@richard)
Member

@aleq 

https://www.vodnici.net/community/postid/38536/

Funguje? 

Loziska jsem koupil u Zubalika v Rakovniku, je to celkem bezny rozmer. V BLDC jsou originalni zakrytovana plechovymi kryty, ja koupil s gumou. Snad dodatecne treni nebude na zavadu.

Prace na 20 minut.

ReplyQuote
Aleq
 Aleq
(@aleq)
Honorable Member
Topic starter  

Super, díky. Uplně jsem na to zapomněl.
Jak poznám, že je potřeba vyměňovat? Žádnou nadměrnou hlučnost zatím nepozoruju

ReplyQuote
Richard
(@richard)
Member

@aleq

S par dalsimi tady jsem instaloval zvlhcovani do rozvodu a to na ukor demontaze nejvetsiho tlumice. 

Hluk se plizive zvysoval a nad >40% uz vadil. Jenze jsem loziska vymenil jen na jednom motoru a na druhy nebyl cas. 

Vcera vecer, klid, uspavani a zaroven zapla rekuperace na vyssi vykon a ono to v loznici bylo slyset, a to dost. Tak jsem z asi 60% sel na 40% a zaznamenal to i syn (26 mesicu) ze se neco zmenilo. Rychla akce a pohoda, ted je slyset spis jen hluk vzduchu, nez hluk motoru. Jak psal pan Honzak, radsi vymenit driv, nez aby spatne lozisko poskodilo motor. 

Neni treba se toho bat. 

Aleq reacted
ReplyQuote
Richard
(@richard)
Member

Jak jsem Thermwet chvalil za pristup kdyz mi prestala jit klapka bypass, tak bohuzel cena filtru je strasne vysoka!

image

Chapu ze je nedelaji ve statisicich a nakup bude mozna jinde nez na co jsem zvykly ja z praxe. Toto je proste moc a nejde to obhajit. 

acter reacted
ReplyQuote
acter
(@acter)
Reputable Member

Ja zkousel psat na airfilters.cz, profi-filters.cz, ceskefiltry.cz....s zadosti o alternativu...

JEdiny z ceskefiltry se ozvali....tam jsem jeste nezkousel....bo cas neni 🙂

Dobrý den,

v rámci zjednodušení distribuční sítě jsme přistoupili k uzavření dohody o obchodním zastoupení se společností Marcomplet, která si převezme zodpovědnost za vyřízení Vašich objednávek a poptávek.

Kontaktní osoby jsou:

Pavel Procházka - +420 777 238 612, email: [email protected]

Jiří Balcar - +420 774 776 611, email: [email protected]

Bližší informace o společnosti Marcomplet a nabízeném sortimentu naleznete zde: https://vzduchotechnickefiltry.cz/index.html

Pevně věřím, že spolupráce bude nadále pokračovat.

S přáním příjemného dne,

Petr Minařík

Obchodní referent

České filtry, s.r.o.

Textilní 3403/4, 400 01 Ústí nad Labem

ReplyQuote
acter
(@acter)
Reputable Member

Posted by: @richard

@aleq

S par dalsimi tady jsem instaloval zvlhcovani do rozvodu a to na ukor demontaze nejvetsiho tlumice. 

Hluk se plizive zvysoval a nad >40% uz vadil. Jenze jsem loziska vymenil jen na jednom motoru a na druhy nebyl cas. 

Vcera vecer, klid, uspavani a zaroven zapla rekuperace na vyssi vykon a ono to v loznici bylo slyset, a to dost. Tak jsem z asi 60% sel na 40% a zaznamenal to i syn (26 mesicu) ze se neco zmenilo. Rychla akce a pohoda, ted je slyset spis jen hluk vzduchu, nez hluk motoru. Jak psal pan Honzak, radsi vymenit driv, nez aby spatne lozisko poskodilo motor. 

Neni treba se toho bat. 

Ja jsem asi zareagoval pozde a i kdyz jsem vymenil vsechna loziska (a to nekolikrat) uz to slyset je...

ReplyQuote
Richard
(@richard)
Member

@acter byl jsi opatrny na obezna kola? Nevypadlo Ti nejake zavazi? Jinak si nedovedu predstavit pricinu. Jsou to BLDC, zadny mechanicky kontakt rotoru a statoru, jen skrz loziska. Odpruzeni v jednotce neni zadne, jsou mechanicky natvrdo prisroubovany do drzaku. Myslim ze tam nebylo co podelat 🙂 

ReplyQuote
acter
(@acter)
Reputable Member

@richard - ja vim...ale samozrejme na zavazi jsem daval pozor, hridel si myslim, ze nema vuli vymlacenou z predchozich vadnych lozisek...proste to divne huci 🙂

ReplyQuote
Page 7 / 8
Share: