Forum
Ahoj přátelé,
poslední dobou trochu bádám s integrací railduina v1.3 do lox. Mám jeden starší kus a chtěl jsem ho píchnout do sklepa kde nemám vytažený loxone link. Komunikuju přes modbus tcp a fungují výstupy i vstupy, ale 1w sběrnici se mi nedaří rozchodit. Za 1. mě překvapilo, že modul má jen 2 svorky - 5V + 1W, GND chybí (zapojení pouze parazitně? Připojit gnd k mínusu zdroje?) a za druhé v návodu je psáno že lze připojit až 5ks DS18B20 čidel a že jsou na adresách 36-40, v modbus tabulce na konci jsou na adresách 40-44. Zkoušel jsem všechny možné varianty, ale teplotu stejně nevyčítám.
Díky, pokud mě někdo popostrčí.
Hezký den.
Ja pouzil GND samotneho railduina a 1-wire mi slo. Viz tady:
https://sedtronic.eu/cs/railduino/4-22-railduino-21.html#product-communication
Posledni na strance je zapojeni 1-wire a nastavni udp.
Ahoj,
potřeboval bych poradit ještě s drobností. Nastavení mám hotové, vstupy a výstupy jsou ok. 1W sběrnice mě zlobí. V UDP monitoru vidím teploty, ale už se mi nepřenesou na vstup do configu - viz příloha. Netuší někdo čím to?
@robb Takhle z hlavy nevim, jen me napada, jestli jsi ty signaly konfiguroval pres volbu "Naucit", nebo rucne?
Zkoušel sem oboje, bez úspěchu.
Pokud dobře vidím, tak máš špatně opsané sériové číslo čidla, které vysílá Railduino. Jsou tam nějaké nuly navíc.