Forum
Aha OK, odkazoval jsem na první příspěvek vlákna. Ten měnič je tam právě kvůli tomu, že to Arduino je 3V3 verze a přívod tam mám 24V (lenost to přepojovat v rozvaděči, step-down zvládne 40V). Také neví, jaké jsou parametry toho VDD 1wire z extension, i když to arduino by to asi utáhlo. Ale řešil jsem to takto kvůli té 3V3 verzi.
Odkaz v prvním příspěvku již nefunguje. Zde je kód: https://pastebin.com/xft2ZduJ
Zapojene je to podlamna spravne. Pullup je v 1-W extensione ten netreba.
Pre mna je otazka ako sa to sprava s tym ked to arduino je 3,3V.
Chcelo by to skusit s normalnym 5V.
Aj ked myslim ze by stacilo vyhodit ten stabilizator co je na arduino a bolo by 5V.
Právě mě zajímalo, jestli to někdo řešil. Případně někdy zkusím to stejné Arduino v 5V verzi. Otázka, ejstli to souvisí spíš s tím stepdown nebo DQ výstupu z arduina na 3V3.
mna by zaujimalo, naco prepalit v dnesnej dobe tolko casu na senzor DHTxx ktory je sracka ?
treba riesit to cez lepsie SHT a vyssie , tie idu cez napr i2c
Za mě, protože je tady hotový projekt, který už někdo vyzkoušel a nemusel jsem nic dlouho vyvíjet. Podívám se na SHT.
Projekt ma uz par rokov, vtedy moc neboli SHT (resp boli drahe)
Tym ze budes pokracovat s DHT, tak ich budes dokola kupovat nanovo, lebo vlhkost odchadza, teplota +- ok.
Takze casom budes nuteny ist na lepsie cidla 😉
Ostatne cidla potom posielas cez UDP (arduino slave) do loxone a nemusis riesit 1-wire
Chtěl bych to na 1wire pokud možno. Takže zkusím asi verzi Arduino na 5V, nějaký SHT senzor po I2C a napájení přímo z 1wire extension bez step-down. Mohlo by to tak fungovat?
No to mas lepsiu kombinaciu 1w a SHT.
No ze SHT je urcite lepsie ako DHT.
Zmazal si taky dlhsi prispevok.
Ked ti to nic nevycitava a zadaval si senzor rucne tak pasuje ta adresa k typu senzoru, prvy byt?
Smazal, přišel jsem na to, že ten Loxone monitor nemá moc vypovídající hodnotu. I neexistující DS18B20 senzory se v něm totiž jeví jako online.
Můj první bajt adresy je 0x26, což podle internetu sedí právě na DS2438, to by mělo být OK.