Forum
V kupelni ho nemam, ak nebude naneho striekat voda myslim ze vydrzi.
To co si dal link je I2C .
Ahoj, prosím o pomoc nebo spíš nějaké vysvětlení. Koupil jsem DHT11, DHT20 a DTH22 sensory a chtěl bych je přes loxone 1-Wire.moc ale nerozumím co mám udělat abych to mohl používat. žadne arduino nemam ani jsme nikdy neměl. Jsem v tomto docela nováček.
Tak raději jdi do nějakého osvědčeného řešení.. nebo pokud se chceš vzdělat, tak prozkoumej zdejší Wiki, tak jsou řešení popsaná.
@maniak02 asi bych mozna doporucil i pro zacatek koupit 1-wire usb adapter a pohrat si s tim bokem, at si nespalis rovnou Loxone ;-).
Jinak jak pise georgio, projdi si forum, projdi si wiki, navodu je tu hodne, ale takto obecny dotaz tezko odpovedet nejakou konkretni odpovedi. Zkus pogooglit jak vlastne 1-wire funguje, jak se zapojuje, jak komunikuje, pak si to vyzkousej pres USB adapter a pak si to napoj az do Loxone.
Konkretni dotazy pak klidne uz pis do fora, ale prvni to chce trochu samostudia.
Ahoj, prosím o pomoc nebo spíš nějaké vysvětlení. Koupil jsem DHT11, DHT20 a DTH22 sensory a chtěl bych je přes loxone 1-Wire.moc ale nerozumím co mám udělat abych to mohl používat. žadne arduino nemam ani jsme nikdy neměl. Jsem v tomto docela nováček.
ja postupoval podle dokumentace a senzory funguji.
https://www.loxone.com/cscz/kb/1-wire-extension/
Ahoj,
Můžeš trochu popsat jak si to zapojil? Dle manuálu data/-/+? Potom se ti podařilo senzory naučit?
Ahoj,
Můžeš trochu popsat jak si to zapojil? Dle manuálu data/-/+? Potom se ti podařilo senzory naučit?
zapojil sem to podle te loxone dokumentace, naucil sem to normalne v Configu klidnes na 1wire extension a das vyhledat a pak naucis
Loxone 1W podporuje DHT?
DHT len cez UDP/Arduino.
Ale rovno sa na vsetky DHT vyprdnite, behom par tyzdnov/mozno mesiacov odide vlhkost a ukazuje 99% , lepsie pouzit tie SHT21 / 31 senzory.
Pripadne ak treba aj CO2 tak rovno toto https://www.aliexpress.com/item/1005005277603625.html
DHT len cez UDP/Arduino.
Ale rovno sa na vsetky DHT vyprdnite, behom par tyzdnov/mozno mesiacov odide vlhkost a ukazuje 99% , lepsie pouzit tie SHT21 / 31 senzory.
Pripadne ak treba aj CO2 tak rovno toto https://www.aliexpress.com/item/1005005277603625.html
to je ale Modbus senzor. On chce 1wire...
neni to na modbus...I2C su vsetko, ostatne zbernice asi cez nejake medzi plosaky, ale senzor HW bude rovnaky
1wire branu si vies aj cez arduino spravit, ale opat tie kvalitnejsie nejdu cez 1-wire.
V reale je asi fuk aky senzor cez arduino zvolis, len si potom treba upravit to posielanie cez Arduino UDP-> Loxone UDP
na 1-wire mas klasika dallas DS18B20 senzory teploty a nieco bolo aj na vlhkost ale myslim drahe boli.
DHT je ale nekvalitny senzor (stary model tiez cez 7r) takze zbytocne o nom vobec rozmyslat, lebo ho budes dokola menit, proste je to SHIT 😛
Ahoj, poradí prosím někdo? Využil jsem tento projekt (viz první příspěvek vlákna) s DHT11. V konzoli se hodnoty vyčítají, ale když můj senzor připojím k loxone na 1wire, není v Configu nic detekováno. Používám 1-wire rozhraní na Multi Extension Air.
Mé zapojení je takové, že z 1wire konektoru využívám pouze DQ, napájení využívám loxoních 24V a GND, přičemž součástí mého senzoru je stepdown na 3V3. Může toto být problém?
Pro názornost schéma, převodník je jen na programování. Propojení je tedy přes červený/černý/bílý vodič:
Chybu 1wire jsem vyloučil připojením jiného DS18B20 přímo do extension, ten se v Configu zdetekuje a funguje OK.
#define PIN_DHT 2 // Pin where DHTXX is connected
#define PIN_ONE_WIRE 4 // 1-Wire pin
Terminál:
Bohužel než vytáhnu nějaké RPI a budu testovat 1-wire proti němu, protože loxone doma nemám, není to nějaká blbost s tím napájením? GND jsem ověřil, ta z 1-wire konektoru je spojená s GND loxone napájení (logicky)
Děkuji za nápady.
Reálný bastl:
A ty necitas co sa poisalo vyssie?
Loxone DHTxx nepodporuje.
Lox podporuje
Co presne potrebujes poradit?
Promiň, nějak nerozumím, co se mi snažíš naznačit. 🙂
To arduino dělá právě ten bridge, tedy cokoli analog/digilál převádí na 1wire zařízení, které Loxone podporuje. Toto se nastavuje ve zdrojáku, což je jedno z tohoto:
//#define USE_DS18B20
#define USE_DS2438
Pro začátek by mi stačilo potvrdit, že mé zapojení takto může být, že využívání pouze DQ z extenšny je takto OK nebo jestli to takto nejde.
Dále by mi pomohlo vědět... předpokládám, že pokud to mám elektronicky OK, loxone mi zařízení samo najde (vyhledám), prostě se ohlásí a naskočí mi v projektu, a nemusím jej přidávat ručně. Takto mi to funguje u testovacího DS18B20 připojeného 3vodiči přímo do extension.
Ještě mě napadá, v případě toho arduina, neměl by být na ten 1wire výstup připojen nějaký pull-up rezistor? Elektronicky moc nevím.
Případně kde může být chyba. Díky
Nečetl jsem pozorně celé vlákno, jdu to napravit.
Ja som zase najskor nepochopil ze si spravil prevodnik s DHT11 na DS.
Napisal si len pouzil som tento projekt.
Skus hodit link na ten projekt.
Moze byt ze to nepodporuje vyhladavanie.
Skus rucne zadat ti ID do loxone.
Zapojenie by malo byt ok. Neviem ci loxonu moze robit problem tych 3,3V.
Ale skus zobrat 5V s toho multi extension a vyhod ten DC/DC menic.