X
Šťastné a veselé 2023

Šťastné a veselé 2023

Rok se s rokem sešel a máme tu zas Vánoce. Tento rok snad ještě rychleji, než minule, a jelikož nebylo už ani na blog moc času, tak alespoň ten dnešní post využiju k nějakému drobnému updatu o nás.

Bohužel, absence obsahu na blogu není způsobená absencí témat nebo nějakou nechutí psát, ale pouho pouze výrazným nedostatkem času nejen na to psaní, ale i na samotné realizace.

Od loňska mám rozdělaný projekt zasklení pergoly, kdy mám hotové základy jen na jedné ze čtyř stran, od března mám v šuplíku několik super nových modbus komponent na novou závlahu, a od léta mi na poličce čekají novvé zigbee tlačitka a zařízení na vyzkoušení. Bohužel, nedostal jsem se k tomu, a tak se na ně vesele práší.

Důvodem všeho je, že jsme se spolu s několika dalšími kamarády pustili do budování nového projektu (či firmy). Všechny nás to brutálně pohltilo, daří se nám vše každý měsíc posouvat neskutečně rychle a neskutečně daleko, jenže bere mi to veškerý čas.

Když už se trochu času najde, trávím ho se svou rodinou, nebo se pokusím vypadnout někam ven do přírody se psem, ale na předělávání elektriky, hraní si s modbusem či zigbee prostě čas není.

Naštěstí ale není vše tak černé. Kolem blogu a fóra vznikla bezvadná komunita, která i přes mou nižší aktivitu nadále žije. Stávající členové denně diskutují věci z různých oborů a i nováčci zde najdou spoustu užitečných informací, ale i odpovědí.

A když je řeč o komunitě, ještě jednu věc je potřeba vyzdvihnout. A tím jsou naše pravidelné srazy 2x za rok tady v Brně v Líšeňském pivovaru. Díky tomu si stále udržuji přehled o všem, i když toho času teď tolik není.

Krom toho se samozřejmě stále snažím sledovat naše fóra, stále odpovídám pod články nebo se snažím sem tam něco napsat do diskuze, ale to je aktuálně vrchol mé literární činnosti :))

Vím, že až se věci ustálí, ke všemu výše jmenovanému se vrátím, rád si zas něco zabastlím a něco doma zautomatizuju, ale nyní nedokážu slíbit kdy. Možná, ale to už je větší možná, když se věci podaří jóoo dobře, se na blogu objeví článek “jak vybíráme další pozemek” a celé to šílenství začne znovu 🙂

Takže závěrem, nebojte, nižší aktivita rozhodně neznamená konec blogu, jen hromadu jiné práce, která mě teď v tomto směru trochu brzí. Jen co to půjde, rozjedeme to zas naplno. Dobře bude! 🙂

Přeji Vám všem klidné a štědré Vánoce, ať pod stromečkem najdete vše, co si přejete, ať máte čas na vylepšování Vašeho rodinného hnízda, a ať se Vám v roce 2024 daří vše, co si zamanete 🙂

PS: Vodnickou sbírku dám dohromady během svátků, ale je mi jasné, že vzhledem k mé nižší aktivitě to bude asi slabší. Každá koruna na hostingy a věci kolem blogu pak potěší.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
5 1 vote
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x