X
Když je někdo blbej….

Když je někdo blbej….

Tak jsme dneska měli po dlouhé době opravdu pěkné počasí, krásně teplo, vše vypadalo nádherně…. než jsme si všimli, že nám po celé zahradě všude běhají myši. Všude.

S myškama jsme dlouhou dobu měli celkem pěkný vztah. Těch pár, co tu bylo, si bydlelo v kompostérech, oni nechodili k nám domů a my nijak extra k nim. Maximálně jsme jim sem tam přinesli něco dobrého na kompost a oni nám za to dali pokoj.

Jenže, hamty hamty, nebylo jim to dost. A protože byl někdo na podzim dostatečně blbej na to, aby nechal travní semeno, sazenice a jiné věci v nově vybudované boudě vedle kompostérů, dostali myši nápad úplně nových, řekl bych až epických rozměrů.

A tak se ty malé svině do naší milé boudy nastěhovaly a roztrhaly a roznesly vše, co jen roztahat šlo, po celé boudě, všech policích, rukavicích, holinkách, květináčich a já nevím, kde všude.

A když už tam měly celou zimu teplíčko, tunu žrádla a věčně přecpané pupky, tak se tam zřejmě i dost nudily, a tak šu***ly a šu***ly a šu***ly a množily se jak králíci.

A když teď bylo konečně krásně, rozhodl se jejich expanzivní národ zabrat i celou zahradu a pár z nich už chodí okukovat i naši pergolu, zda by rovněž nešla nějak využít, nebo aspoň sežrat.

No, a to už bylo na nás fakt moc. Vyhlásili jsme konec příměří a rovnou se pustili do úklidu boudy.

Bordel tam byl neskutečný. Nevím, zda během zimy vynalezly i nějaká mini-kolečka nebo to tam přepravovaly na pásech, ale semeno rozprášily fakt bravurně. Takže jsme postupně vyndávali jednu věc za druhou, z těch jsme vytahovali občas myš mrtvou, občas za hlasitého výskotu myš živou a kelímek po kelímku, botu po botě jsme vše kontrolovali, část vyhazovali a zbytek čistili.

To myší národ sice zprvu trochu znepokojilo, ale vcelku rychle se rozhodl, že když už přicházejí o bejvák, budou to aspoň sledovat do poslední minuty. A tak na nás spokojeně čuměly z jednotlivých regálů nebo podlahy, zatímco do sebe ještě narychlo cpaly všudypřítomné travní semeno.

Když jsme vše vyklidili, krom vymetení jsem to rovnou i celé vysál, aby tam nezůstal žádný důvod pro jejich návrat nebo setrvání. Teda, až na jeden.

Doprostřed úplně prázdné boudy dostaly kýbl a na něm plastovou houpačku a na jejím konci voňavý špek. Ten by dle výrobce měl zaručit, že blbá myš půjde po špeku a cestou se zhoupne a skončí v kýblu a z něj ji pak vyhodíme na pole. Uvidíme, jak to bude v reálu, protože jsou imho tak přežrané, že na ten kýbl ani nevylezou :).

Veškeré věci máme nyní pod pergolou a zbytky sazenic/semene pak zavřené v boudě. Necháme jim teď pár dnů na dobrovolnou evakuaci a pokud to nepůjde po dobrém, zřejmě budeme muset přitvrdit.

Orientačně jsme koukali na různé plašiče kun/myší, ale recenze jsou většinou 50:50, že to asi pomáhá versus že jsou myši asi hluché a mají z toho akorát dobrý den. Další varianta už jsou pak všechny různé smrtící mechanismy, což se mi ale zatím zas úplně nechce. Ale jestli to nepůjde po dobrém, asi to bude muset jít po zlém.

Myším zdar!

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
5 2 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

20 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Petr
Guest
Petr
1 year ago

myším zmar! 🙂

milanc
1 year ago

Hehe, potvory hlodavé. 😀

Petr
Guest
Petr
1 year ago

Úplně cítím ten myší smrad.
Co tak tam pustit ozonový generátor?
Mám s tím nějaké zkušenosti z domu, auta a taky by mohl i nějakého mikymause sejmout.

Richard
Guest
Richard
1 year ago
Reply to  Petr

dobry napad, jdu na to! Taky mam smrad v kulne

Fox
Guest
Fox
10 months ago
Reply to  Richard

A funguje to?

Martin
Guest
Martin
1 year ago

Pořídil bych kočku. Nejsem jejich zastánce, nemám je rád, ale “spadla” nám od souseda. Nechal jsem ji vykastrovat, vidím ji 2x za den, ale od myši je klid. Tu a tam demonstrativně, jako poděkování, nějakou donese nebo vyblije před barák. Jakože asi aby dokázala, že, přestože jede na granulích, práci odvádí.

PetrP
1 year ago
Reply to  Martin

Kočka opravdu funguje…

Richard
Guest
Richard
1 year ago

huste!

marek
Guest
marek
1 year ago

1) doporucuji plechove nebo plastove domecky, kde mys vleze dovnitr (navnada treba cokoladova nutella, krysy se chytaji na rybi kulicky=take intenzivni zapach), domecek se preklopi/nebo se preklopi rampa a mys zustane uvnitr pasticky. Da se potom odnest/odvest o XXkilometru jinam….

marek
Guest
marek
1 year ago
Reply to  marek

prikladam obrazky, pro inspiraci, co fuguje.

marek
Guest
marek
1 year ago
Reply to  marek

obrazek odchytu vetsi mysky…

msk
msk
1 year ago

Vybi to jedovatymi granulami, odnasanie na pole nema zmysel. Granule pozeru, natahaju do nor a tam sa tym vsetky nakazia a chcipnu cele kolonie.

Fox
Guest
Fox
10 months ago

Čau jsem rád že nejsme sami co bojují s hlodavci. Nejdřív v bytě, veškeré snahy o nějakou no kill pastičku zklamal a tak jsme jim koupily takové jakési modré cosi co jim fakt chutnalo, chodily na to jak řekněme lidé na Nutellu, jelikož máme taky psy tak jsme tohle mohli dát na lednici kam chodily hodně! No teď jsme v baráku, z obou stran pole a je to masakr. Bohužel je mám v dílně, kde by mě asi tolik nevadily, pak je máme ve sklepě kde jsem je snad už vybil a dokonce jsme měli smečku v bytě, 2 se dokonce normálně honily po obýváku. No žena zkoušela mírově a několik jich chytla do kbelíku, nejspíš to byli mláďata kde jsme jim odpravily matku a byli zblblé. No pak jsme teda koupily klasické pastičky asi 100? ks a rakvíme. Dokonce jsem tak asi 5 myší chytil do pastičky v autě, jsou to prostě mrchy neskutečné. Co jsem zjistil tak se dají vyhnat štiplavým kouřem, to se jim nelíbí stejně jako nám.

Fox
Guest
Fox
10 months ago
Reply to  L

Hádám že mají radost teď někteří sousedi.

Kepi
Guest
Kepi
8 months ago

On takový trpaslík plavat umí, ale nevydrží…

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x