X
Kamado Joe – perfektní gril s mizerným iKamandem

Kamado Joe – perfektní gril s mizerným iKamandem

Tak když už začínám Googlit alternativy k iKamandu, rozhodl jsem se, že to rovnou hodím i do článku. A kde je zas problém? 🙂

Problém je v iKamandu, v zařízení, které se stará o monitoring grilování, zobrazování a nastavování teplot a hlavně, regulace a foukání vzduchu dovnitř grilu. Bohužel, zdá se, že inženýři v Kamado jsou fakt profíci na grily, ale fakt mizerní ajťáci a programátoři.

Ani po letech od mého nákupu nevydali žádný update, který by problém nějak řešil. Internet je plný dotazů/stížností, kdy se zařízení prostě náhodně odpáruje, většinou nejde ani připojit, nefunguje na 5Ghz ale jen 2,4Ghz síti, heslo i název sítě musí byt dostatečně krátké a dementní a spoustu dalších problému. Ten nejhorší problém ale je, že když už to po hodinách boje rozchodíte, tak nikdy nevíte, kdy to zase přestane fungovat. Jako třeba dneska.

Máme návštěvu, roastbeef maso připraveno, a co byste řekli…. nejede. Bohužel, ale vůbec. Po dvou hodinách zkoušení, nového párování, testování na jiném routeru (jestli to není nějakým UniFI updatem), atd atd prostě nic. Vypadá to, že jim zas nejedou servery, a protože je zařízení jen striktně cloudové, mám smůlu. A protože je to už po několikáté, trpělivost s tímhle krámem skončila.

Takže je čas se poohlédnout po nějakém jiném zařízení a zároveň striktně nedoporučit iKamand někomu kupovat (ale jen iKamand, samotné grily Kamado Joe jsou opravdu úžasné a super).

Zatím to vypadá na koupi FireBoard 2 Drive spolu s větrákem (https://www.bbqeurope.com/product/fireboard-2-drive/). Ještě jsem nedoladil kde přesně budu kupovat, musím se podívat, jaké ceny jsou u nás, jaké v EU a jake v USA a co vyjde nejlépe.

Drobná nevýhoda kterou u FireBoardu 2 vidím je větrák, který je víc vystouplý do prostoru a bude hrozit jeho ulomení díky všude pobíhajícím dětem :). Jinak mi ale FireBoard přijde hodně super. Krom Wi-Fi podporuje i lokální Bluetooth propojení, nevím zda jde ovládat i přímo ručně na HW, to ještě budu také řešit.

Pokud by se chtěl někdo podívat i na další zařízení, tak například tady je porovnání asi těch nejvíce prodávaných: https://www.smokedbbqsource.com/best-bbq-temperature-controllers/.

Dále pak tady je na BBQ Guru seznam dalších, které lze koupit a za kolik: https://bbqguru.com/StoreNav/GuruCookerGuide?ProductId=0&DeviceModelId=242

FlameBoss má pak stránky tady: https://www.flameboss.com/product/flame-boss-400-wifi-smoker-controller/

Pokud byste měl někdo nějaký další tip nebo zkušenost s alternativou na iKamand, dejte mi určitě vědět!

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

15 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Martin Doubek
Guest
Martin Doubek
1 year ago

Nešlo by použít ten větrák původní? Nebo je to iKamando vše v jednom?

jimyjims
1 year ago
Reply to  L

nemáš prosím zpětnou vazbu jak se to bude s ikamandem vyvíjet? Nevím jestli pořídit alternativu, nebo čekat že to vylepší… Díky

jimyjims
1 year ago
Reply to  L

Můžu mít prosím ještě jeden dotaz? Dnes jsem gril rozbalil a úplně mě zarazila popraskaná glazura na povrchu, dodavatel mi řekl, že to je normální. Můžeš mi prosím říct jak to máš ty?

Cousma
1 year ago

Dík za článek, uvažoval jsem o iKamandu a dobře, že jsem zatím nekoupil. Teda většinou (i na low&slow) si vystačím Meaterem, ale jednu dobu jsem uvažoval i o nějakém vlastním řešení. Těch úskalí je tam víc a nakonec jsem vyhodnotil, že mám jiné priority, ale kdybys časem nebyl spokojený s alternativami, tak se zkus klidně ozvat a možná dáme něco dohromady…

Cousma
1 year ago
Reply to  L

Aaa…už chápu odpověď – měla být pro jimyjims.

Richard
11 months ago

pro vsechny iKamando zmizelo z nabidek a je vsude nedostupne.

Jirka Mazal
Guest
Jirka Mazal
7 months ago
Reply to  L

Zdravím, máte ho pořád ještě volné? Díky za info.

Jirka
Guest
Jirka
7 months ago
Reply to  L

Jasně, rozumím. Tak holt půjdu do Fireboard, nevypadá to podle všeho špatně. Ať se daří dobrotám na grilu, Joy je jinak pecka.

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x