X
Tuning bazénu

Tuning bazénu

Tak jo, pojďme hned na další budovatelskou akci. Už souběžně se stavbou zahradní boudy jsme začli připravovat výkop kolem bazénu na obsypání kamínkama.

Trávník až k bazénu je fakt blbý nápad, krom toho, že se to seká to neuvěřitelně špatně, tak v případě zakrytí bazénu kopulí je to úplné peklo.

Posekat to pořádně nejde, a trávě se ve fóliovém skleníku daří mimořádně, dobře, takže po čase se v bazénu krom Vás s Váma koupe také několik metrů vysoký plevel :).

Celkově na tom nebylo nic světoborného, ale na to jaká je to vlastně blbost, tak to o dost zlepšilo jak vizuální, tak praktickou stránku bazénu :).

Do vykopaného výkopu kolem bazénu jsem koupil nejprve plastový obrubník, na dno položil mulčovací tkanou fólii, aby nám skrz kameny neprorůstala tráva. Tu jsem zatížil zbytkama kamenů, co zbyly z místa, kde je teď bouda, a pak jsme celý výkop vysypali kamínkama.

Zároveň jsem připravil i betonové patky na uchycení krytu na bazén. Doteď to bylo přichyceno jen do země a zrovna dvakrát to nedrželo 🙂

Kryt je do patky přichycený turbošroubem s podložkou a drží to jak čert :).

A takto pro zatím finále. Cesta k bazénu je zatím udělaná ze zbytku modřínového dřeva, které jsme měli na vyvýšené záhony. Vstup k bazénu je pak v plánu ještě úplně předělat a udělat tam dlažbu, která bude napojená na terasu, stejně tak tam udělat solární sprchu. Ale to je v plánu až na další rok.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
msk
msk
1 year ago

Na tie sutre budes nadavat ako pohan. Neviem ake mas stare deti, ale ja mam sutre rozflakane po celej zahrade. Ale mam tam male kamienky, takze to sekacke nevadi a na jesen to vytaham vertikundatorom. Dceru sme to uz do bazenu odnaucili hadzat, na rade bude buduci rok syn, ale ked sem pride navsteva s detmi, tak mam tie sutre az na terase.

Zvazujem to dat prec a narezat tam stvorce umeleho travniku alebo ineho bezudrzboveho bazmeku, ale klasika – nebude na to cas.

msk
msk
1 year ago
Reply to  L

Kopule, na tu som zabudol.

Jakub
1 year ago
Reply to  msk

Koukam nejlepsi je to asi vybetonovat 🙂

Samo
Guest
Samo
1 year ago
Reply to  msk

Hej. Kamene a malé deti nejdú k sebe. Mám za domom nedokončenú terasu, zatiaľ len vysypanú makadamom. Vlastných som to už odnaučil rozhadzovať, ale keď prídu cudzí v predškolskom veku, tak to lieta po celej záhrade. Neviem, čo je to za úchylku. Asi to posypem niečím, z čoho ich budú dobre štípať paprče 🙂 Najväčší průser je, že trávu kosím vretenovkou, tá to moc nemusí.

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x