A když se pak zeptá léto… :)

A když se pak zeptá léto… :)

No, tak musím říct, že tentokrát jsem to časově nějak vůbec nezvládl :). Poslední článek “Když se jaro zeptá” končí sestavením boudy a od té doby na blogu ticho. Rozhodně je jednodušší blogovat a stavět dům, než blogovat, dodělávat dům, bydlet v něm se dvěma dětma a ještě u toho pracovat :).

Naštěstí ale, kdyby se léto opravdu zeptalo, tak práce kolem domu máme hotové mraky. A protože je zrovna příšerné vedro, já mám technologickou přestávku na své úplně nové akci “terasa”, děti mají neštovice, čili výlety ani žádné dětské dny se u nás tento rok nekonají, hecl jsem se a rozhodl vše dopsat. Uvidíme, zda se zadaří :).

Tak naposledy jsme skončili tímto obrázkem, tak zde budem i pokračovat. I po čase musím říct, že tahle bouda za pár korun je pořád dobrá. Asi i tím, že je přichycená k betonu, tak je pevná a i bouřky co tu byly, s ní nic neudělaly.

Abychom navýšili kapacitu boudy na maximum, bylo rozhodnuto do ní udělat co nejvíce polic. Použil jsem tak všechny možné latě, staré OSB desky nebo lamino desky a zbouchal tam ze zbytků policový systém. Sice by nevyhrál soutěž krásy, ale svůj učel plní na jedničku.

Na samotné realizaci asi nebylo nic extra přeborného, opět známá sestava metabo aku vrtačka a metabo pokoska :).

Co bych asi jen vyzdvihl je systém na uchycení všech možných lopat, rýčů a ostatního nářadí. Fakt mi vadilo, jak se to ve staré boudě válelo vše na sobe a strašně špatně se k tomu dostávalo. Takže jsem udělal dvojitý systém uchycení, kam jde zasunout dle výšky vše možné, a je v tom konečně pořádek.

A to je k boudě asi tak všechno. Pak už jsme jen dodělali dveře, nějaké krytky a mohlo se stěhovat 🙂

Dneska už máme v boudě nastěhované vše, co souvisí se zahradou. Konečně nemusíme pro každou blbinu chodit před dům do boudy, ale je to pohromadě. Navíc se tím uvolnila bouda před domem, kam se pravděpodobně budou stěhovat zas některé věci z technické a špajzu, aby se doma udělalo místo na technologie pro fotovoltaiku. Taková akce kulový blesk 🙂

 

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
_Petr_
1 year ago
Reply to  L

No, abych neměl depku, že toho tolik nestihnu.

Richard
Guest
Richard
1 year ago
Reply to  L

zlaty covid, u toho jsme postavili dum, ted s prckem neni cas a chapu co pises 🙂

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x