X
Netio PowerDIN 4PZ

Netio PowerDIN 4PZ

Tak dneska tu mám představení nové hračky. Dostal jsem ji zase od firmy Netio, od které jsem dříve dostal chytré zásuvky na otestování. Tentokrát jde o jejich nový kompaktní chytrý prvek na Din lištu PowerDIN 4PZ, který ale umí opět všechny naše oblíbené protokoly 🙂

Když jsem byl osloven, jestli bych produkt nechtěl k otestování a k něčemu se mi nehodil, měl jsem vcelku jasno…… bazén :). Letos je v plánu dodělat ovládání našeho bazénu, zakopat všechny hadice a přepojit čerpadlo z prodlužky na venkovní rozvaděč.

Takže malý prvek, který dám do rozvaděče na DIN lištu se hodil naprosto přesně. Co se týká jeho vybavení, je opět naprosto parádní. Má 2x výstup 16A s integrovaným elektroměrem, dále pak 2x výstup jako NO/NC relé, 2x digitální vstup, Lan a WIFI. Takže spínání čerpadla, k tomu možnost spínání druhého zařízení, vstupy pak budou použity jeden pro rychlé spuštění čerpadla při čistění bazénu a druhý zatím zůstane asi nevyužit, ale můžu na něj dát třeba vodoměr, abych věděl, kolik vody jsem profiltroval :)). K tomu pak rovnou díky integrovanému elektroměru získám měření spotřeby čerpadla bazénu. Ideální.

 

Vše jde ovládat jak přes Modbus/TCP, tak přes MQTT nebo XML HTTP REST. Takže integraci lze udělat buď přes NodeRED, nebo napřímo z Loxone přes Modbus.  Koupit lze PowerDIN už nyní na jejich eshopu za 6189 bez dph (7489 s dph).

Zatím mi tu leží v krabici, takže není moc co víc fotit. Věřím ale, že už konečně venku roztaje sníh a začne být i trochu pěkně, takže půjde odzimovat bazén a pustit se do všech potřebných prací :). Další články snad už soon :).

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentář
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
dalibor
2 years ago

Hmmm, zajímavá věc, … cena ???
A jaký elektroměr k tomu lze připojit ? jen pulzní nebo i 3f trafa ( klešťáky ) ?

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x