Aliexpress update

Aliexpress update

Včera jsem s hrůzou zjistil, že už je to rok a půl, co jsme naposledy aktualizovali náš Aliexpress nákupní seznam. A to je opravdu velká škoda 🙂

 

Za rok a půl toho člověk zvládne najít a nakoupit opravdu hodně, takže se nám seznam téměř zdvojnásobil. Povedlo se nám na Aliexpressu najít řadu zajímavých věcí, o které bych se chtěl podělit rovnou v tomto článku (a spolu s ostatními je pak najdete i v seznamu).

Jako první bych chtěl vyzdvihnout UGREEN výrobce.

Vyrábí počítačové kabely a příslušenství, ale v kvalitě, kterou jsem ještě neviděl. Vše naprosto precizní a krásné, kvalitní zpracování, luxusní balení a parádní ceny. Potřeboval jsem DisplayPort kabel dlouhý 5M, aby mi došáhl z krajního monitoru pod stůl k počítači (ono se to nezdá, ale ten rohový stůl ty vzdálenosti má). U nás by takový kabel stál tak 2000Kč+, od UGREENu za 400Kč.

To stejné například s USB kabely, nebo organizéry kabelů. Vše za super peníze a v parádní kvalitě.

Mezi další velké úlovky pak určitě patří celý Zigbee ekosystém. A to jak senzory od Xiaomi, tak třeba Zigbee controllery na LED pásky (jak on-off, tak s plynulou regulací barev).

Mezi další úlovky pak patří různé kleště na odizolování kabelů nebo stříhání silnějších CYKY kabelů, pájecí stanice, a hromada dalšího.

Další kategorií jsou pak rozhodně hračky. Těch nám teď z Aliexpressu chodí také hodně. Ať už různá autíčka, puzzle,

nebo duplo kuličkodráha, ze které je prcek opravdu nadšený.

Poslední kategorií věcí pak tvoří vybavení domu a věcí, co si kupuje I. pro radost. Takže například její nová oblíbená kabelka :).

No zkrátka, je toho opravdu hromada. Jak jsem psal, celkem 250 nových věcí. Navíc jsem tabulku rozdělil do více skupin, aby se v ní dalo lépe orientovat a opravil jsem všechny staré nefunkční linky.

Takže nezbývá než popřát štastné nákupy. Seznam najdete zde: https://www.vodnici.net/2017/08/aliexpress-monster-list-latest/

PS: Pokud byste našli nějaké chyby v linkách, dejte mi prosím vědět. Je toho už opravdu hodně a je možné, že sem se někde upsal nebo špatně vložil. Díky

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

28 Komentáře
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
DEMON.DEMON@CENTRUM.CZ
Guest
5 years ago

DÍKY ZA BLOG, ALE DÍKY MODRÝ LIŠTĚ —PŘISPĚJTE NÁM NA PROVOZ—NEJDOU ROZBALOVAT FILTRY NAD NÍ. RESP ROZBALIT JDOU, ALE NEJDE UŽ VYBRAT DALŠÍ POLOŽKA FILTRU.
OPRAVTE TO !
DÍK

nksh
Guest
nksh
5 years ago

Jo s Ugreen take celkem spokojenost, jen mi ty jejich “Gold plated” konektory zacaly po pul roce reznout 🙂
Vse ostatni bylo cajk.

nksh
Guest
nksh
5 years ago
Reply to  L

Jen ten jeden zlatej kus. Ostatní obyc. niklove jsou ok

mikk
5 years ago

HDMI extender.

Jinak mohl by si napsat nejake zkusenosti o tom Zigbee controleru? Nasel jsem to jen jako variantu na RGBW pasek, sel by pouzit i jako dimmer na klasicky LED pasek?

mikk
5 years ago
Reply to  L

Omlouvam se nejak spatne se mi odeslal prispevek. Link v seznamu u krone svorek vede na HDMI extender.

Na zigbee controler jsem zvedavy, tak budu cekat jaky z toho budes mit pocit. Mel bych v planu tim uplne nahradit Loxone dimmer/DMX pokud to bude mozny…

mikk
5 years ago
Reply to  L

Aha, tak treba se toho casem nekdo chytne a vytvori nejakou univerzalni branu. Myslim, ze by si to naslo svy zakazniky

Trunda
Guest
Trunda
5 years ago

Díky za tipy – kouknu na to detailněji 😉
Jinak, uvítal bych nějakou analýzu, tipy na to jaký osciloskop/analyzátor z Aliexpressu. Potřeboval bych něco mobilního, s čim budu schopný analyzovat jak elektriku na autě, tak v různých domácích aplikacích. Mělo by to mít nějaké rozumné ovládání, nejlépe otočným voličem, ať se člověk neuďube tlačítek. Ideálně paměť takovou, abych byl schopný analyzovat signál zaznamenaný třeba v minutové délce.
Tak kdyby někdo měl nějaký tip, zkušenost, tak bych uvítal radu 😉
Díky 😉

Jirka
Guest
Jirka
5 years ago

Oceňuji blog hlavně na téma Loxone a domovní automatizace.
Co neoceňuji je nakupování produktů z Číny, které jsou velmi “inspirované” jinými produkty – viz. kostičky ala Duplo, multimetr ala Fluke, atd. Tohle já rozhodně nepodporuji a podílet se na tom nikdy nebudu i přesto, že by mi to ušetřilo peníze. Je to každého věc, ale já tento krátkozraký trend -nakoupit za každou cenu co nejlevněji nehledě na okolnosti- nesdílím.

Jirka
Guest
Jirka
5 years ago
Reply to  L

Docela by mě zajímalo, jak to bude dál. Vidím 2 možnosti.
Buď nás Čína v příštích letech totálně převálcuje, protože mnoho našich výrobků a technologií zkopírovala nebo jsme jí to prostě naučili (za účelem našeho zisku v krátkodobém horizontu, samozřejmě). A nyní jí v opravdu velké míře posíláme naše peníze za spotřební produkty.

A nebo se dostane na naší úroveň, zpohodlní, ztratí toliko cenovou výhodu a bude mít dost starostí sama se sebou.

Trochu se obávám, že nejdříve nastane to první a pak to druhé.

Trunda
Guest
Trunda
5 years ago
Reply to  Jirka

Nějak bych se tím netrápil. Naše společnost vyměnila konzum a pohodlí za tradiční morální hodnoty a tak z toho samozřejmě ve finále vytěží něco, co to “vyřeší”. Válka, ekonomická krize, přírodní pohromy… To jsou osvědčené metody, které dokáží hnout lidmi tak, aby se opět přiblížili opravdovým hodnotám.
V první řadě v Evropě dochází k tomu, že aktuální vyrůstající generace pracujících bude totálně neschopná. To je již dnes viditelná realita. Ti “smraďoši” na školách, co čumí jen do telefonu a v životě nezatloukli hřebík do prkýnka, jsou “krásná” budoucnost lidstva.
A tak můžeme aktuálně udělat třeba to, že se chytneme za nos, překonáme především vlastní pohodlnost a trošku se začneme věnovat vlastním ratolestem, které vyženeme od mobilů, tabletů a počítačů a vezmeme je dělat něco opravdu kreativního a hmatatelného. Ok… když už budeme mít krizi, tak je posadíme aspoň k tomu Legu, klidně k tomu z Číny 😀

M
Guest
M
5 years ago
Reply to  Jirka

Co se týče ztráty cenové výhody, to už je znát nyní, byť zatím v omezené míře. Čínský lid bohatne, střední třída se zvětšuje, chudých ubývá, města se rozvíjejí a bohatnou. Cenová hladina stoupá a s tím jde ruku v ruce i zvyšování ceny práce. Některé firmy proto už teď mají problém, jejich náklady najednou nejsou zlomkové oproti těm v Evropě a evropský zákazník tak často dá přednost evropskému produktu před čínským, když cenový rozdíl není tak velký. Řešení? Čínské firmy také přesouvají výrobu do levnějších zemí, na příklad v Africe :-). No a někdy za pár desetiletí se může stát, že i tyto africké státy zbohatnou… 🙂

milan
Guest
milan
5 years ago

Mě by potěšil nějaký návod třeba jak zapojit ty LED-pásky, jsem elektřikář začátečník (spíš ne-elektikář…), jen dumám nad tím jak to všechno zapojit, aby to svítilo. Případně nějaký konstruktivní web, kde se o tom člověk dozví víc….můžu googlit, ale je toho mraky a nějaký TIP by určitě pomohl.

Díky za tvůj blog

doonio
5 years ago
Reply to  L

OK, takový high-tech zase ještě nepotřebuji, z fóra jsem toho dost vyčetl..jen Váhám jeslti koupit ten z číny a nebo jít do českého výrobce. Potřebuji v kuchyni cca 2m. Ty s těmi z Číny máš dobré zkušenosti?

vojta
Guest
vojta
5 years ago
Reply to  L

Tak jsem nakonec taky koupil, po zkušenostech z diskuze, jsem raději koupil tady v Česku. Takže jsem byl max. spokojen s přístupem v https://www.led-tech.cz/ . Velké plus je prodejna v Brně, kde jsem s majitelem prodiskutoval ještě jiné LED světla, které plánuji do bytu.
Zatím spokojenost.

Georgio
4 years ago
Reply to  vojta

Měl bych dotaz.. když jste mluvil přímo s majitelem, bavili jste se i o tom, odkud bere a kde se jeho sortiment vyrábí ? Dnes mi připadá, že je vše z Číny, tak by mě zajímalo, kde je výroba sortimentu, který prodává. Díky za info.

vojta
Guest
vojta
4 years ago
Reply to  L

Na jejich webu píšou, že “Tento LED pásek se vyrábí na základě našeho vývoje a testů”, ale myslím, že je taky z Číny, jen od nějakého prověřeného dodavatele třeba. Ten můj do kuchyně (12W) byl taky za 150Kč za metr, ale svítí to parádně. Příjde mě, že mají stejný sortiment jako T-led, tzn. možná nějaká spolupráce, i popisky u těch pásků jsou podobné.

Jj, ty pásky třeba v Hornbachu, Mobelix…to jsou palby, 400Kč za metr a ještě mají ty staré čipy SMD 5050.

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x