X
Život jedné hroudy

Život jedné hroudy

Máme odvozené další dva kontejnery. Je to makačka, ale díky motorovému kolečku o něco zvládnutelnější. Ale k tomu se dostanu.

Začnu tím, jak nám to vůbec neubývá. A tak jsem se rozhodl prohledat starší fotky, jak vlastně byla hromada původně veliká.

A našel jsem tuhle fotku. Příšerné. Oproti tomu teď zbývá jen kousek :). Původně byla hromada až k plané třešni a byla téměř přes celou zahradu. Už jsem zapomněl, jak moc obrovská byla.

Když se dodělala zámkovka, tak hromady docela ubylo. Velkou část jsme tenkrát rozvozili ještě bagrem a další pak zpracovali s dvěma brigošema tady z vesnice. Docela jsme s tím tenkrát pohli. Výška hromady se vůbec nedá srovnávat s tím dnešním kopečkem.

A takhle hrouda vypadala, když jsme dostali nápad na kaskády. Ještě neopracovaná, ale už docela malá a civilizovaná.

A tady je hromada loni v květnu, když jsme dodělali kaskády. Na těch jsme pak přes rok pěstovali cukety, okurky, rajčata a spoustu dalšího. Bylo to supr :).

A tady ta stejná hromada o rok později. Vlivem zimy se kaskády zhroutily a hromada vypadá zase dost necivilizovaně. Fotka po pár kolečkách při nakládání prvního kontejneru.

A tady hromada po prvním kontejneru. Jak jsem psal, byla to fuška. Naštěstí jedna dobrá duše od nás z vesnice, co čte náš blog, mi nabídla robo-kolečko. Super věc. Nejprve mi přišlo trochu škoda, že uveze jen cca 2 až 2.5x víc než klasické kolečko, ale i to strašně pomůže. Navíc, být toho víc, už by se to těžko vyklápělo (musí se to ručně vyklopit). Takže ještě jednou díky moc za zapůjčení.

Díky kolečku je práce o dost snazší. Kopání je sice pořád makačka, ale během převozu si člověk trochy odpočine. Takže má pak zase sílu znovu kopat 🙂

Po prvním dnu vození s motokolečkem jsme se s hromadou dostali někam sem:

Na první pohled to na nějaký větší progress zrovna nevypadá, ale ve skutečnosti je to docela další kus hlíny pryč (cca metr na hloubku).

Další den jsme nakládali po dešti. Výhoda byla, že hlína držela líp u sebe, takže se dobře nakládala a dala se vozit větší hromada na kolečku. Nevýhoda byla, že byla těžší a všude se udělal dost bordel 🙂

Naštěstí nic, co by wapka pak nevyřešila. Pro teď to neřeším, asi ještě pár kontejnerů nakládat budem.

Na neupravené části zahrady to pak vypadalo, jako by se tam jela nějaká rally :). Ale opět žádný problém, protože se to celé bude ještě dorovnávat.

S moto kolečkem je naložení kontejneru tak na 3-4h podle toho, jak moc nakládám sám a jak moc pomáhá I. A to je zas ovlivněno tím, jak moc se mládému pánovi chce po obědě spát 🙂

A takhle vypadá hromada teď . Když jsem tuhle fotku viděl samostatně, přišlo mi, že vůbec neubylo. Ale když jsem pak našel všechny ty fotky co jsou nahoře v článku, cítím, že už jsem vlastně skoro hotov 🙂

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x