X
Je to hlína

Je to hlína

Máme za sebou další dva dny hlíny. Nabrat-odvézt-vysypat-zarovnat-nabrat-odvézet-vysypat-zarovnat-….. Mně se o tom už i zdá. Ale pozitivní je, že se to blíží ke konci.

Nejprve fotka seshora. Vlevo jde vidět, jak zase ubyl náš kopec hlíny a jak je už i před kopcem pěkně urovnaná zem. Nakonec jsme zbourali i část teras na východě, abychom zvětšili trochu plochu za chodníkem.

V bourání  a vození usilovně pomáhá jak I., tak náš pes. Ten přišel na to, že na zarovnané terase se fakt dobře leží a opaluje. Takže nám teď dozoruje veškerou práci z vrchu 🙂

Takhle to vypadá zarovnané z blízka. Ty pruhy písku jsou kalibrační pruhy, kvůli měření správného stoupání. Musíme se postupně od chodníku dostat na výšku u stromu, takže stoupáme cca 2cm na 1m. Čáry jsou po 1.5m a pomocí nich vím, kam dávat lať při kontrole s laserem.

Bez laseru je skoro nemožné udělat nějakou větší rovnou plochu. Původně jsem to měl po třech metrech, ale to bylo tak křivé,že se to nedalo 🙂

Na zítřek a víkend nám pak zbývá dojet tyhle dva pruhy až k plotu, pak nějak zpacifikovat ten bordel v rohu a dorovnat i zbytek pozemku směrem nahoru.

Jelikož tady zatím dorovnáváme jen první vrstvu a místama to bylo fakt křívé, předpokládám, že už někdy v sobotu to bude celé propadlé a začneme navážet druhou várku.

Mezitím pak ještě rozjíždímě akci greenfield na jižní straně pozemku, kde už jsme 3x dováželi hlínu a povrch se tam zdá být docela pevný. Takže jsme dneska hlínu ještě prosypali pískem, znovu pohrabali, aby se to trochu zamíchalo, a nasadili trávu (spolu s hnojivem).

Večer jsem to pak poprvé celé zaléval a jestli vím něco fakt jistě, tak že další akce se jmenuje “automatické zavlažování”. Protože stát tam půl hodiny 2x denně, na to fakt nemám nervy. Takže jen co doděláme hlínu, začnu řešit to.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentář
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
koldavideo
Guest
koldavideo
6 years ago

Na závlahu jsem si půjčoval v brně drážkovačku – asi 3000,-Kč na víkend. Super věc. Závlahu jsem si nechal navrhnout u firmy IRIMON – asi 1000kč za návrh. Veškerý materiál jsem si pak i od nich objednal. S kamarádem jsme pak vše pospojovali a nakonec třešnička – Loxone. Nyní mám 8-okruhů. Bohužel mám jen nádrž na dešťovku cca 5m3 chtělo by to tak 10-15m3.
Dobrý návod je zde : http://www.sorryman.cz/zavlahovy-system-svepomoci/
Celé mě to přišlo na cca 45.000,- Kč za cca 700m2 zavlažované plochy.
Doporučuji rozvézt hlínu, hned udělat závlahu a pak dále pokračovat v setí atd… ušetříš spoustu financí.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x