X
Pokus s Patreonem – podpořte nás

Pokus s Patreonem – podpořte nás

Po sérii pěti článků o zámkové dlažbě tu máme malou odbočku. Tentokrát se týká provozu našeho blogu a Vašeho případného zapojení 🙂

Po tom, co jsme psali o poděkování za víno, které nám dorazilo minulý týden, jsem dostal dalších několik mailů s díky a příslibem tekutého moku. Kromě toho dorazilo také několik podnětů, jak by se dala taková podpora lépe realizovat.

Become a Patron!
Služba, kterou jsem dříve neznal, Patreon, nabízí možnost zasílání drobných darů na měsíční bázi. Přišlo mi to jako docela dobrý nápad, ale popravdě, nechtělo se mi to úplně řešit.

Jenže dneska přišel email od našeho email-providera, že nám zablokoval účet a žádné další notifikační maily vám už neodešle ;-). Důvod je prostý, za 18dnů jsme překročili kvótu 10.000 emailů zdarma a nyní je prý čas platit 😉

No, tak jsem jim zadal kreditku a povolil 5$/měsíčně strhávat. Věřím, že to nějakou dobu vydrží, ale pokud blog poroste dál jak roste, asi to bude i víc.

A proto jsem se rozhodl přeci jen toho Patreona zkusit rozchodit. Náš blog čte denně až 750 lidí, měsíčně pak cca 10.000 unikátních lidí. Minimální částka k darování je 1$/měsíčne, takže pokud by ho poslal každý čtenář, tak nějakou cenu hostingu nemusím vůbec řešit 🙂

Zároveň mi to přijde jako mnohem lepší varianta, než na blog cpát nějakou příšernou blikavou reklamu, která bude štvát nejen Vás čtenáře, ale i mně.

Rozhodně nečekám, že by se vybraly nějaké milióny. Věřím ale, že se najde dost čtenářů, kteří přivítají tuhle možnost a nějakou drobnou částkou podpoří naši práci a náš blog. A když ne, je to zajímavý sociální experiment v přímém přenosu :).

Jako u všeho, i u Patreonu nechám statistiky volně přístupné. Takže můžete sledovat, kolik lidí se rozhodlo náš blog podpořit a kolik se nám už podařilo vybrat. Jako vždy vítáme jakýkoli feedback a nápady.

Případným dárcům předem děkujeme a ať se blog i nadále líbí!

  • PS: Máte nějaké nápady na goaly (cíle) nebo rewards (odměny)? Nějaká přání? 🙂
  • PS2: Tak zatím je tam 1$ reward jakási uzavřená skupina Patronů a za $500 možnost představit svůj produkt/firmu na speciální stránce sponzorů a být zmíněn v nadcházejícím vydaném článku jakožto nový sponzor.
  • PS3: Přidal jsem Goals, ať jde vidět kolik na co by bylo použito.
  • PS4: To jsem fakt zvědav, jestli někdo něco dá :))))
Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x