X
Třetí šár ztraceného bednění a ležatá kanalizace

Třetí šár ztraceného bednění a ležatá kanalizace

Příspěvěk ze včerejška můžeme bohužel zveřejnit až dnes, protože včera večer se nám polámal notebook a byla nutná kompletní reinstalace.

Tak tedy včera v devět ráno jsme se sešli na pozemku s brigádníky a projektantem. Zatímco brigádníci kutali další metro pro krtky, my s projektantem se pustili do sestavování ležaté kanalizace. Ačkoli jsme si mysleli, že všechny trubky, kolena, redukce a odbočky máme nakoupené, opak se ukázal být pravdou, a tak jsme v průběhu museli ještě dvakrát vydat do naštěstí docela blízkých stavebnin pro chybějící komponenty. Třešničkou na dortu pak byla zcela chybějící trubka na vodu, kterou ve stavebninách pro jistotu vůbec neměli a pro kterou nám naštěstí zajel do Bauhausu náš obětavý kamarád, kterému tímto ještě jednou moc děkujeme 🙂

Brigádníci mezitím stihli vést inteligentní konverzaci o tom, že když na jedné straně pasu ústí dvě prostupky, na druhém klidně může být jen jedna, a jelikož druhou ani po třetím kopnutí nenašli, prohlásili věc za hotovou a opíraje se o lopatu se pustili do odpočívání. Musela jsem je tedy poučit, že když jsou na jedné straně dvě trubky, tak na druhé straně jsou zcela logicky opět dvě. To vyústilo v další kopnutí do země a opět jejich prohlášení, že druhá tam není. Následkem toho přišlo mé už ne úplně přátelské doporučení, že mají víc kopat a míň kecat, protože jsem je tam vlastnoručně pokládala a jsem si tedy stoprocentně jistá, že jsou tam dvě. Při dalším kopnutí odkryli otvor druhé prostupky, což s debilním úsměvem korunovali prohlášením “Ona se tam ta druhá schovávala.” To už na mě bylo trochu moc, takže jsem se odporoučela chystat vodorovné roxory do druhého šáru.

L s projektantem zatím položil kanalizaci a i vodovodní trubku a nachystal prostupy pro elektriku a internet. Všechno vedení pak brigádníci podsypali a zasypali pískem, bohužel ovšem selhal hlavní fotograf (já), takže z této fáze máme bohužel fotky už jen hotového díla. (Pozorný čtenář si jistě všimne, že na fotce je už zalité bednění betonem, to proto, že i tuhle fotku jsem pořídila až dnes 🙂 )

2015-07-27 13.03.59

Následovalo vázání podélných roxorů a skládání třetího šáru ztraceného bednění. Práce pěkně odsýpala, nejspíš hlavně díky tomu, že L nad brigádníky stál a celou dobu je komandoval, protože jinak jedou jen na půl plynu.

2015-07-26 17.39.41

Nakonec už jsme chtěli jen zapěnovat vzniklé mezery mezi tvárnicema a u kanalizačních trubek, bohužel se ukázalo, že jsme koupili místo vysokoexpanzní pěny pěnu na lepení cihel, která se ne vždy udržela na správném místě a tudíž jsme další den ještě museli koupit tu správnou a před betonováním díry ještě zalepit.

A na závěr ještě video z uplynulého dne.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x