Stavební dokumentace – dolaďování projektu

Stavební dokumentace – dolaďování projektu

Kromě toulek po bankách jsme včera byli ještě za architektem-projektantem. Byli jsme si vyzvednout aktuální verzi prováděcí dokumentace, abychom měli co ukázat bankám.

Celá dokumentace začíná pomalu nabírat na objemu s tím, jak celý dům začíná být detailně rozkreslen ze všech stran, úhlů a typů informací. Dneska jsme například dolaďovali, kudy povede vzduchotechnika, voda a odpady.

Pan projektant má stále záměr podat podklady na stavební úřad na konci března, nejpozději první týden v dubnu. Většinu vyjádření od všech možných institucí už má k dispozici a zbývá jen stanovisko policie kvůli napojení na vozovku a hygieny kvůli hluku ze silnice. Pak zbývá ještě doladit celý projekt do finálního stavu, kde již bude detailní seznam všeho materiálu potřebného ke stavbě a detailně rozkresleny všechny stavební prvky domu.

Dneska jsme také předběžně řešili, za jak dlouho se pak celý dům dá odhadem postavit. Hodně bude záležet na koordinaci jednotlivých prací, ale podle projektanta bychom do zimy měli mít hotovou hrubou stavbu, na jaře příštího roku by se doladil interiér a v květnu bychom se mohli stěhovat. Tak uvidíme ;-).

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x