X
Co jsme si to zas vymysleli? aneb další projekt našeho života.

Co jsme si to zas vymysleli? aneb další projekt našeho života.

Dream house

Je to už nějaký čas, co jsme tady na blogu popisovali realizaci různých našich nápadů a projektů. Původně to byla amerika, ta nedopadla. Pak poker, ten ve volných chvílích hraju pořád, jen na to není tolik času kolik bych si přál. Kromě toho tu máme ještě naši firmu a dalši projekty co nám zajišťují nějkou tu obživu.

Kromě toho všeho jsme si ale vymysleli nový projekt, který bude zase pořádná výzva. Projekt je tentokrát však soukromý a ne komerční. I když s pěnězma to souvísí víc než dost. Náš nový projekt je koupě / stavba domu.

Důvodů je hned několik. Ale ten hlavní je, že nemůžeme a nechceme být pořád jen v podnájmu. Navíc pokud posčítáme náš nájem za bydlení a kanceláře, tak nám to vydá na hypotéku i s provozem domu. K tomu benefity jako je zhodnocování vlastních peněz, pěkné bylení ve vlastním, kancelář v domu atd.

Horror houseZatím jsme na začátku. Viděli jsme tak 6 domů na prodej, několik pozemků, dvě hrubé stavby. Už jsme si udělali zhruba obrázek o dostupnosti a ceně různých realit, přešli z nápadu koupit hotový dům po nápad stavby nového domu do stávající fáze koupě hrubé stavby a tu si vlastními silami + externíma řemeslníkama dodělat.

Uvidíme kam se posuneme dál, ale zatím nám nákup hrubé stavby přijde jako nejlepší řešení. Nebudeme muset vyběhávat veškerá povolené, doprošovat se majitelů sítí o dovolení k připojení ani bojovat s projektem a stavebním povolením. Zároveň nebudeme platit předraženou stavbu na klíč, nebudeme přebírat novostavbu kde nevíme kdo co odflákl ani se nemusíme stěhovat do domu, který si někdo připravil podle svého a nikdy nám nebude vyhovovat na 100%.

A o tomhle všem tu budeme blogovat. Pro zajímavost ostatním, pro nás jako místo kam si budeme dávat všechny informace co zjistíme i pro naše budoucí Já, abychom viděli jak sme to všechno kdysi realizovali.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x