Rozjíždíme weby

Rozjíždíme weby

Dnešní den byl celý webový.

Nejprve jsem domlouval navýšení hostingu tak, aby utáhl nejen eshop, ale i stránky firmy, tenhle blog a případně do budoucna různé minisite s reklamou. To proběhlo opět hladce a jednoduše, tak jako vše ostatní s TMD-Hostingem.

Pak instalace Drupalu na stránky firmy, OpenCart pro eshop a wordpress pro blog, opět bez problému. Drobné zaškobrtnutí (cca 2h 😉 ) bylo s konfigurací domén tak, aby ukazovaly na správné složky v hostingu. Nakonec i to dopadlo jak mělo a mohl jsem jít řešit další věci.

Jako první jsme začli dělat prezentaci firmy. Cílem byla nějaká jednoduchá, vizuálně pěkná stránka s co nejmenším množstvím práce. Ukázalo se, že pro Drupal existuje obrovské množství šablon, z toho některé jsou fakt moc pěkné a k tomu zadarmo. Takže nebylo co řešit. Stáhnout, nainstalovat, nakonfigurovat. Doplnit pár textů a je hotovo. Jen ještě nějaké obrázky místo těch ukázkových pláží a slimáků to bude chtít ;-).

Pak přišel na řadu OpenCart. Koupili jsme pěknou sportovní šablonu za $40 od nějakého vietnamce (po netu, ne z tržnice 😉 ). Nainstalování byla hračka, OpenCart jsem už předtím důkladně testoval, takže problém nebyl žádný.

Třetí instalací byl blog, WordPress. Opět žádný problém, zkušeností s WordPressem spousta a instalátor je primitivní ;-).

Pak došlo na konfiguraci mailů. Spoustu nových domén a mailů. Pro začátek jsme nechali všechno přeposílat do jednoho účtu, který budeme společně vybírat. Časem si pak možná uděláme každý svůj, ale pro začátek je to zbytečné.

No, a to bylo pro dnešek téměř vše. Teda krom cesty za notářem pro ověření podpisu kvůli přeposílací službě v USA, to je zatím jediný papír, co jsme museli podepsat a poslat jim zpět. Vše ostatní proběhlo bez podpisu.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x