X
Vybírání názvu naší firmy

Vybírání názvu naší firmy

…. je peklo. Moc velké peklo bez konce. Většina .com domén je v americe zabraná. Z velké části doménovými spekulanty, což mě asi štve nejvíc. Když už je volná doména, tak je název příliš podobný nějaké registrované značce nebo jiné firmě v Nevadě již zaregistrované.

Nakonec jsme se uchýlili ke generátorům nazvů firem, ale ani ty nám to moc neusnadnily. Většina vygenerovaných jmen buď za moc nestála, nebo byla opět zabraná spekulantama ;-). Pro generování doporučuji následující generátory, vrací tak nějak “nejlepší” výsledky:

http://crazynamer.com/ – škoda, že jich neumí vygenerovat více najednou. To neustálé klikání pak už leze na mozek.

http://www.iq0.com/startup.html – tento jich vygeneruje rovnou 100 a občas i nějaký zajímavý, bohužel bez jakékoli konfigurace.

Po pár hodinách generování a ověřování názvů jsme vybrali několik finálních adeptů. Žádný název bohužel nebyl dokonalý. To co se nám libilo nemělo volnou .com doménu, ty co měli .com zase nebyly “tak pěkné”.

Nakonec zvítězil název bez volné .com domény, což jsme se rozhodli vyřešit přidáním -ltd do názvu domény. Takže namísto například corporation.com máme corporation-ltd.com. Jak jsem psal, prázdá doména by byla lepší, ale to by musela být volná. A více času tomu už věnovat nechcem, je tu pořád dost věcí co je potřeba zařídit. Takže je čas obrátit se na incParadise a začít zakládat.

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x