X
Nápad s podnikánim v USA

Nápad s podnikánim v USA

Dlouhou dobu jsme podnikali v CZ v oblasti programování, správy eshopu, vytváření app na zakázku a podobných služeb. Všechno fungovalo jednou lépe a jedou hůře. Ale o tom tenhle blog nebude. Bude to o tom, jak jsme se já a moje přítelkyně díky spoustě shodě náhod dostali k tomu, že začnem prodávat v USA.

Asi prvním impulzem byl Johnův blog podnikání v usa. Když jsem ho poprvé našel a naráz pročetl několik příspěvků, byl jsem nadšen. Jak je vše v USA jednoduché, jak jdou i věci, do kterých bych se za normálních okolností ani nepouštěl a hlavně mi to připomělo, jak důležité je nadšení pro věc.

Druhým a asi ještě podstatnějším impulzem byla Johnova knížka Chudý Honza, bohatý John, ve které detailně a srozumitelně popisuje své osobní zkušenosti s Amerikou. Po dočtění téhle knížky (přečteno téměř vkuse, to se mi už dlouho nepovedlo ;-)) jsem byl rozhodnut, že do toho prostě jdem.

Pak následovala hromada googlování, pročítání a shánění dalších informací. Stěžejním kouskem se ukázala knížka Tennant, John The Maui CEO – Import fro China, Sell on amazon and ebay, kde jsou jednoduše vysvětlené veškeré procesy kolem nákupu, dopravy a prodeje zboží z Číny v Americe.

Během pročítání blogů o firmách v Americe nebo podnikání na internetu jsme narazili ještě na tyto zajímavé servery: WebBiz – Bez práce nejsou doláče, Startupič, Cayman Islander (boužel již není aktualizovaný).

A to by pro úvod asi stačilo, další příspěvky už budou popisovat realizaci jednotlivých kroků. Název firmy, naše jména, typ zboží ani konkrétní ceny uvádět nebudu, minimálně ne ze začátku. Později, jestli se nám vše povede a bude vše zaběhnuté, možná uveřejníme i to. Prozatím se tady budeme podepisovat jako On a Ona 🙂

Pomohl Vám náš blog? Chcete nás podpořit? I málo udělá radost 😉
Become a patron at Patreon!
0 0 votes
Hodnocení články
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x