Forum

Forum

Integrace TČ NIBE p...

Notifications
Clear all

Integrace TČ NIBE pře API

80 Posts
22 Users
3 Reactions
22.1 K Views
(@kaktus)
Eminent Member

@petr86 Mám 2040-8 a VVM320 a před pár týdny tam bylo 52W a teď za poslední dny 70 až 72W

ReplyQuote
(@kaktus)
Eminent Member

Řešil někdo přechod na myuplink?

ReplyQuote
Petr86
(@petr86)
Eminent Member

@kaktus Zatím vyčkávám, jelikož plugin do OpenHabu je zatím v develop fázi a snad jsou i nějaké chyby ve FW NIBE, např. ohledně poskytování aktuálních stavů energy meterů.

ReplyQuote
(@hl-jarda)
Trusted Member

Ahoj, už mě to také začíná dohánět.
Řešil jste někdo přechod na MyUplink? Zůstane propojení s Loxone bezezměn, nebo je třeba něco překonfigurovat?

Děkuji za info,

J.

ReplyQuote
(@kaktus)
Eminent Member

@hl-jarda přestane to fungovat. Přešel jsem na myuplink a budu to muset nějak vyřešit, až bude čas.

ReplyQuote
(@smith007)
Active Member

Ahoj. Povedlo se někomu propojit SMO 20 s myUplink API? Případně jak? Nechci jen kvůli monitoringu kupovat dražší SMO S40.

ReplyQuote
(@jira23)
New Member

@smith007 Můžete prosím tu otázku více rozvést? Jde Vám o to připojit aplikaci android nebo se chcete připojit z vlastního serveru případně přes homeassistant? Pokud chcete stahovat data těch možností je více.

ReplyQuote
(@smith007)
Active Member

@jira23 Chci pomocí myUplink API requestovat a stahovat data o aktuálním stavu TČ a dále s nimi pracovat v rámci rPI a Loxone. Má otázka se ale týká prvního kroku a to je jak lze vůbec dostat jakákoliv data ze SMO 20 (nemá Modbus).

ReplyQuote
(@jira23)
New Member

@smith007 Kompletní dokumentace k API je zde:
https://dev.myuplink.com/

ReplyQuote
kobra23
(@kobra23)
Member

SMO20 nema modbus TCP, takze dokoupit externi modbus jednotku a predem overit ze to bude kompaktibilni. 

Mozna to bude nekompaktibilni a bude potreba aspon SMO40

SMO S40 ma vse v sobe.

ReplyQuote
(@kaktus)
Eminent Member

@kobra23 My jsme podle tohoto článku tahali data z API a nebylo potřeba modbusu.

ReplyQuote
kobra23
(@kobra23)
Member

Děkuji za info, neznal jsem.

ReplyQuote
(@michal425)
New Member

Ahoj, povedlo se to někomu zprovoznit vyčítání hodnot z Nibe myUplink do Loxone?

This post was modified 1 year ago by Michal425

ReplyQuote
(@michal425)
New Member

Ahoj, povedlo se to někomu zprovoznit vyčítání hodnot z Nibe myUplink do Loxone?

ReplyQuote
(@kaktus)
Eminent Member

@michal425 Ahoj, dnes se mi to s pomoci chatgpt povedlo. Mám tam zatím jen pár hodnot, ale vypadá to funkčně. Je potřeba nějaké zařízení (já to mám na synology), na kterém jede python skript, který data bere z api a posílá je do loxone serveru. Jestli by byl zájem, můžu tomu dát nějakou formu, základní návod na nastavení a hodit to tady.

Kynio, Michal425 and Smith007 reacted
ReplyQuote
Page 5 / 6
Share: