Forum
Cauves,
po skoro 5ti letech se mi pred 2-3 mesici rozjbalo zigbee na conbee2 sticku (Deconz<>Phoscon<>NodeRed<>Loxone). restore/ reboot atd atd nice nepomohlo... furt nektere zarizeni jely, nektere ne. Zniceho nic.... 5 let NULA PROBLEMU proste super.
nic, vzal jsem od kamose conbee3, preparoval vsechna zarizeni co nefungovali (u toho poslechl znacnou davku audioknihy - mam pomerne dost zarizeni 🙂
dnes, po cca 3 mesicich jsem si rekl, ze si udelam zalohu SD karty, vypnul jsem slusne rpi (sudo halt) vzal SD kartu, komplet read do img souboru....
vratim SD kartu a to same co 3 mesice zpet... svetla jedou skoro vsechny, ale tlacika pulka odpojenych a zas v hajzlicku 🙂
takze otazka zni -> co dal???
uz to nechci podstupovat znovu. jenze jak? miluju tlacitka xiaomi (mame je vsude, zespoda pod stolem, na posteli, u deti na postelich... vsude, je to SKVELI), dverni senzory, to same...
1. prejit na matter??? nevim no
2. integrovat jinak nez phoscon<>conbee? no moc nevim jak... protoze furt zigbee GW potrebuju, ikdyz to predelam na MQTT napr tak Deconz bude furt ten kamen urazu
3. ???
poradi nekdo neco?
diky
moc ti neporadim, to moje reseni co mam (stick+zigbee2mqtt+nodered) taky neni uplne idelani. sem tam to zlobi, nektere zarizeni se obcas odparuje.
Koukal sem na nejake zigbee do rozvadecu, ale je to porad bida. Na matter sem koukal taky, i na ten device do rozvadece, ale ta cena celkem vysoka, navic tam nebyla zatim obousmerna integrace, ale muselo se to cele psat u nich, to pry ma jit az s budouci verzi za cas.
jojo. je to bida. me desne sere, ze to 5 let jelo naprosto 100% nikdy se mi nic neodparovalo... ale ted proste staci restart a zda se ze neni jistota co se stane 🙁
jak jsem psal jinde 1home mam v rozvadeci, ale imho to zigbee neumi jen matter...
da se minimalizovat mnozstvi zarizeni a jet takto dal... ale trosku me to vysira 🙁
4. s tlacitkami prejdeme na 433MHz. 😀 😀 😀
kdyz ja bych pochopil, kdyby to rpi shorelo 🙂 jenze to ze se odpoji polovina zarizeni po restartu je proste divny... zadnej update nic takovyho
V nové verzi beta lox config by mela snad pribyt nativní podpora mqtt. Tak.mevim jestli se stim ted srat nebo to celé predelat...
Prechod na matter moc nevidím. Chyby vyber tlacitek 🙂
@elpaso Fuuu nekecej, Loxone se hecl a bude mqtt? No ty kraso, tak to cumim.
To snad budu muset koupit tu MS2 kokos 😉
@l https://www.loxone.com/enen/support/loxone-config-public-beta/
ja jsem s mqtt nikdy nedelal, takze uplne nevim jestli client je vse co je potreba (nemyslim si)... imho furt nekde musi bezet mqtt broker.
dokazes to rovnou popsat jak to bude/bymelo s loxone podle toho popisu fungovat?
@elpaso to zalezi co s tim vymysli. podle toho linku to vypada ze uz ted vymejslej jak to sice implementovat, ale pritom to co nejvic zkriplit.
jinak ano, broker bude urcite potreba, je to jen client. ale hlavne pujde na to jak s tim pujde dal pracovat, jak parsovat atd.
ja to na svou ms1 dat nemuzu, protoze by mi to zabilo vse ostatni, takze pockam na zuksenosti ostatnich pak
@l zrovna prisel.mail že už to není beta 🙂 tak to asi budu muset zkusit hehe
@l musim najit cas... nez se zorientuju v MQTT, nemas cas si 10m zavolat? ze bych nemusel cist... hehe
@elpaso nene, ja sem totalne v hajzlu s casem, takze ted loxone veci vubec nedam. uz tak mi ta patecni hospoda dela zas dost caru pres rozpocet
ja to v patek bohuzel nezvladnu 🙁 anyway, ono to nebude zas nejaka raketova veda... nicmene na conbee seru... objednal jsem podle par videi zigbee3/matter network coordinator SMLIGHT SLZB-06 kterej vypada opravdu schopne a zbavim se podelanyho rpi ktere musi nekdo managovat... pevne verim, ze k tomu rovnou pripoji loxone a bude vymalovano. pokud ne, poleti z domu asi vsechno :)))