Btw: nemate take problemy s Xiaomi motion sensorem? Planoval jsem tim vykryt hlucha mista v dome, ale nekdy vubec nereaguje na pohyb (integrovany senzor osvitu pritom hlasi zmenu hned)
Ono to posiela statu "open" "closed" ale loxon pozna len 0 a 1. Da sa to nejakym sposobom precitat a zmenit? Skusal som magnet 158d00022b9ee5 status \w ale tiez mi to nic neche zobrazit.
Ono to posiela statu "open" "closed" ale loxon pozna len 0 a 1. Da sa to nejakym sposobom precitat a zmenit? Skusal som magnet 158d00022b9ee5 status \w ale tiez mi to nic neche zobrazit.
Dakujem za pomoc.
Moc nerozumím dotazu, co bys chtěl víc, než že magnet pošle kdy je rozepnut a kdy sepnut?
Status se nechá zjistit/poslat příkazem 158d00022b9ee5 read
EDIT: nejsem si teď úplně jistý jestli po tomto příkazu senzor pošle i stav, nebo jen zprávu o napětí baterie.
Udp posiela “magnet 158d00022b9ee5 status open/closed” preto ako reconition command “magnet 158d00022b9ee5 status \w” Ked to dam zobrazit na visualizacii ta mi to ukazuje 0. (Ako digitalny sensor) skusal som to poslat na memory flag a hodnotu nastavit ako “word” ale nic...
Osobně pro dolování a přípravu dat z Smart Gateway používám jednoduchý Python program, který jsem si připravil a celé to běží na Orange Pi Zero (je možné použít cokoliv jiného). Stejný miniPC mi obsluhuje i vysavač od Xiaomi či překódovává video z IP kamer do MJPEG.
Je nutné mít Xiaomi Home Gateway a PC ve stejné podsíti jinak komunikace nefunguje správně. Osobně mám všechny tyto čínské věci v separátní VLAN a kompletně oddělené od ostatních zařízení – člověk nikdy neví, co můžou spustit.
Následuje postup, jak to dát celé dohromady a číst v Loxone.
Zdravím,
právě si pohrávám s myšlenkou převodu formátu videa z h.264 na mjpeg. Napadlo mě použít Raspberry 3, ale k softw se nedostanu.. Napadlo mě streamování z VLC?
Btw: nemate take problemy s Xiaomi motion sensorem? Planoval jsem tim vykryt hlucha mista v dome, ale nekdy vubec nereaguje na pohyb (integrovany senzor osvitu pritom hlasi zmenu hned)
Mám stejnou zkušenost, prvotní nadšení vystřídala nasranost kdy 5x rozsvítí a pak nic 🙁
Ale musím to ještě vysledovat, mám podezření, že Xiaomi UDP paket vyšle v UDP monitoru je vidět, ale ta zelená pixla z Rakouska na ten UDP sere.
Mrkni na to wiresharkom, bavili sme sa o tom v aute ale spomeniem to aj tu - ked som programoval relayduino, tak ten zeleny zmrd nejak divne fragmentoval udp packety, prisla polovica prveho, ta samozrejme nematchla command a potom prisla druha polovica zlepena s dalsim commandom a zas to nematchlo. Neviem z hlavy co som pouzil ako oddelovac, tusim to sralo na newline, \0, nakoniec som ako oddelovac musel pouzit ; a tak to aj nastavit v loxone. Az potom zacal spravne splitovat packety.
K tomu motion senzoru - mam podezeni ze to pohyb snima jen pri osvetleni pod cca 100luxu (coz by bylo samozrejme i tak nepouzitelne). Ale chtelo by to jeste otestovat i tim wiresharkem.
To mě naopak přišlo, že má problémy v úplné tmě. Když jsem to zkoušel v noci, tak až když jsem přišel znova s telefonem se zapnutou baterkou, tak rozsvítil. Včera jsem to trochu trápil s wiresharkem a zatím to vypadá, že když nerozsvítí, tak není ani UDP paket, možná tomu Rakouskýmu zelenáči křivdím ? Podařilo se mi nerozsvítit jen jednou, budu pokračovat v testování...
Zatím z toho mám pocit, že je v tom pokaždé jiný problém ?