X
Forum

Forum

Waveshare rs458 na ...

Notifications
Clear all

Waveshare rs458 na rj45

5 Posts
4 Users
0 Reactions
202 Views
(@david-pr)
Honorable Member
Topic starter  

Chlapi nemate stim to prevodnikem zkusenosti? Z nejakeho duvodu mi za A) ukazuje nasobky realnych hodnost 

A za B) ukazuje asi o cca 30% nizsi hodnoty, nez kdyz vycitam hodntoty pomoci loxonone modbus extensionu.

V nastaveni prevodniku jsme priparne nic moc nenasel,ale mozna jsme jen slepej...

Dik za pripadne rady 

https://rpishop.cz/seriove-servery/4615-waveshare-prumyslovy-seriovy-server-rs485-na-rj45-ethernet-tcpip.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=CZ-GS-No%2Funder%20index%20produkty&utm_id=21746766956&gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA0MG5BhD1ARIsAEcZtwRuGNV4vTEvpr_ZkyiHrXiaTFXzUhDmLJaG9jWQX1gKwdhRwP8gfs4aAqvSEALw_wcB

(@_petr_)
Honorable Member

Pokud převodník komunikuje (přes modbus čte ze zařízení a odpoví na dotaz z LAN), tak hledem problém v configu loxone. Převodník určitě hodnoty nemění. Máš nastavení u čtené hodnoty stejné jako u extensionu? Ideální je otestovat komunikaci z PC. Například přes qModMaster.

edit: to platí, pokud používáš převodník pro převod na modbus tcp/ip

ReplyQuote
(@david-pr)
Honorable Member
Topic starter  

@_petr_

Byl jsem stejného nazoru, pokud to vycita hodnoty je to ok. Ale mel jsem docela velky nesoulad hodnot FVE cloud vs modbus. Rikal jsem si, ze to je prumerovanim za nejakou dobu co leze do cloudu, ale i tak modbus ukazoval o tech cca 30% mene, nez cloud. Vcera jsem prepojil na extension a hele, hodnoty jsou +/- stejne jak na cloudu. Nastaveni configu je stejne jak pro RTU-LAN tak i extension.

Jeste jsem vecer koukal ze v advanced settings, je moznost multi-host function, mel jsem tam auto, tak jestli to nemohlo delat tohle.

image

ReplyQuote
(@pavka28)
Reputable Member

@david-pr 

kde jsi nasel advance settings?? já mám 3 tyto převodníky  a nikde to nevidím

Už jsem to našel: je to v aplikaci ne na webu

Tak jsem na to koukal u 2 mám   : SIMPLY MODBUS a u 1  :  Auto

This post was modified 3 weeks ago by pavka28

ReplyQuote
(@mikrotom)
Trusted Member

Používám tento převaděč (RS232/485 na Modbus Ethernet) od Waveshare k vyčítání tohoto optického převodníku od Fiedler na domovním elektroměru a vše funguje bez problémů.

Snímek obrazovky 2024 11 18 v 9.31.37
Snímek obrazovky 2024 11 18 v 9.31.05
Snímek obrazovky 2024 11 18 v 9.31.23

ReplyQuote
Share: