Forum
Nenasel jsem jinde, prosim jak udelat, abych mohl videt napriklad celkovou spotrebu kuchyne?
Mam wattmetr na lednicku, mycku, troubu (vzdy 2000 pulzu) a jeden 3f na varnou desku a tem na 400 pulzu. Prvni napad byl nasobit x5, ale to je blbost a nefunguje to dobre.
Jak udelat z jednoho pulzu pet po sobe jdoucich prosim?
Já teda Loxone vůbec neznám, ale vygooglil jsem, že existuje nějaký modul vzorec, tak bych do něj poslal ty jednotlivé spotřeby a sečetl to.
U sebe to s topením dělám také tak, každou minutu posčítám spotřeby jednotlivých místností a pošlu to do virtuálního senzoru "Celková spotřeba topení".
Blok součet nebo sčítaní (nevím teď přesně) má 4 vstupy. Na každý vstup přivedeš hodnotu z Meřiče energie a na výstup dáš blok virtuální status a v něm uvidíš celkovou spotřebu v App.
Ad "jak z 1 pulzu udelat 5" - nerobi presne toto "wiping rele"?
vecer vyzkousim. Nejdou vkladat obrazky, jinak bych dal printscreen co resim 😉
Já bych pro každý wattmetr použil blok Pulzní měřič, kde u každého nastavíš, kolik impulzů má na kWh, pokud je budeš vizualizovat, uvidíš jednotlivé spotřeby. Na výstupu tohoto bloku máš PF - aktuální výkon a MR - celkovou spotřebu. Ze všech bloků sečteš každý výstup a výsledek pošleš do vstupů Pf a MR na bloku Měřič a tam to uvidíš součtově a s hezkou vizualizací
Ano suhlas, bez debaty tak ako pises (a kobra) - samostatne meranie a scitat. Len som narazal na to, ze 1->5 pulzov sa robi pomocou wiping rele (tusim).