Forum
@pavka28 Zdravím, chci se zeptat jak do CZK do bloku spotových cen. Při původním nastavení nelze vybrat ČR. Musí se to tedy řešit taháním dat z OTE a připojením do bloku spotových cen? Nebo je nějaká jiná "berlička" jak nastavit CZK/kWh? Děkuji za info.
@elpaso večer snad hodím screen pod dovolený chtějí všichni všechno, nebyl sem ani chvilku doma u PC
Kdo z vás to již reálně provozujete? Co spínáte a vypínáte? Jaké máte hranice kdy se SPOT vyplatí jak na nákup tak na prodej? Mám již oficiálně 4Q elektroměr k FVE a řeším jestli jít na spot nebo ne. Pochlubte se i configem, jsem zvědavý.
Můj MS1 se po 11 letech asi loučí 🙁 výměna karty nepomohla, ještě tu s tím laboruju
tak jsem se konečně dostal K tomuto:
logování Kč prodej (SPOT)
používám měřič v relativním měření
Na vstup Mr posílám vždy na konci hodiny = v 59minutě a 59 sekundě stav dodaných Kwh do sítě (vyčítám z měniče) * cena na spotu v dané hodině v Kć
Vtup Pf je použit jen pro vizualizaci výkonu = aktuální dodávka do sítě * Kč /SPOT
@pavka28 Zdravim a diky za detaily. Zkousel jsem to, ale porad to neni ono a uz mi z toho hrabe. Mam dojem, ze muj problem se zuzil na to, jak zjistit ze stridace mnozstvi dodanych kW v danou hodinu. Na vystupu Ed je jen celkova exportovana hodnota a to pri pronasobeni z hodinovkou na spotu dava nesmysly. Co prosimte prehlizim? Diky!
Ahoj, nejsi jediný, já to x krát předělával. A taky jsem si říkal že sem asi úplně marnej.
1) Co máš za střídač??
2) co vyčítáš za hodnotu?
Budu rád že se tu dobereme funkčního řešení....a vyměníme názory..
edit: už to vidím promiň Ty bereš hodnotu Ed z energetického monitoru??
Udělal jsem si to takto. Ke spotu mám vzorec +1,6Kč na poplatky a to násobím spotřebou / exportem co mám z měření domu (ale šlo by vytáhnou i ze střídače).
@pavka28 Ahoj, jj. Hodnotu Ed beru z Energetickeho monitoru. Mam stridac GW10K-ET+ (nevim, jestli je to oznaceni takto presne). Vsechno mi funguje z Loxone (vycitani, zapis do registru a ovladani stridace z Loxone) a v energetickem monitoru vidim export po jednotlivych hodinach spravne. Ed ale dava celkovou hodnotu, a nevim, jak to rozsekat po hodinach...
Teď na to koukám, jak máš uděláno že ti analogový přepínač spíná
při 0 = V1 a při 1 = V2 ???