Forum
Ahoj.
Můžete mi prosím poradit.
Mám připojený střídač Sunways (kopie Wattsonic-u) a použil jsem šablonu z Loxone Library. Hodnoty se zobrazují v pořádku.
https://library.loxone.com/detail/wattsonic-schmachtl-sun-energy-box-651/overview
Potřebuji ale dořešit vstupní hodnoty pro Energetický monitor. Nedokážu to spárovat s tím co mi posílá střídač. Jedná se o:
Gi (Grid Energy import kWh) ? Dodání elektřiny z distrib. sítě? Za jaký časový úsek?
Gpwr (Grid power kW) ? Aktuální spotřeba z distribuční sítě
Ge (GE export kWh) ? Dodání elektřiny do distrib. sítě? Za jaký časový úsek?
Ptot (Production Total kWh) ? Celková výroba od instalace ?
Nedokážete k těmto hodnotám přiřadit ty ze šablony?
Náhodou nemáte funkční loxplan, který by se dal použít jako vzor?
Předem díky
Pavel
Ahoj.
Můžete mi prosím poradit.
Mám připojený střídač Sunways (kopie Wattsonic-u) a použil jsem šablonu z Loxone Library. Hodnoty se zobrazují v pořádku.
https://library.loxone.com/detail/wattsonic-schmachtl-sun-energy-box-651/overview
Potřebuji ale dořešit vstupní hodnoty pro Energetický monitor. Nedokážu to spárovat s tím co mi posílá střídač. Jedná se o:
Gi (Grid Energy import kWh) ? Dodání elektřiny z distrib. sítě? Za jaký časový úsek?
Gpwr (Grid power kW) ? Aktuální spotřeba z distribuční sítě
Ge (GE export kWh) ? Dodání elektřiny do distrib. sítě? Za jaký časový úsek?
Ptot (Production Total kWh) ? Celková výroba od instalace ?Nedokážete k těmto hodnotám přiřadit ty ze šablony?
Náhodou nemáte funkční loxplan, který by se dal použít jako vzor?
Předem díky
Pavel
Ahoj, pošlu ti screeny z Configu co mám k Wattsonicu. Na oplátku ale potřebuji pomoc od tebe 🙂 Mě to totiž nechce posílat žádná data do Modbusu. Nejsem si jistý zapojením na svorkovnici střídače a pouzitim odporů...
@peetcze Na střídači konektor COM EMS Pozice 485A, 485B. Já používám Waveshare RS232/485 TO ETH k napojení na Loxone. Pavel
@pavelcz Ahoj, snažím se rozchodit taky komunikaci se střídačem Wattsonic, zatím napřímo RS485 do PC a MODBUS slave a žadná data. PLS nejaká rada? Dikec
Zdravím, vyřešili jste někdo problém s komunikací wattsonic-modbus extension? Včera jsem zapojil a wattsonic se neozývá...
Funguje to bez problemu, jen jde ve wattsonicu nastavit pouze adresa, ostatni je fixni. Rychlost 9600, parita zadna, stopbit1. Bacha loxone config, aspon me to dela. Kdyz v nem zmenis baudrate na jinou hodnotu, zmeni stop bit na hodnotu 2.. Dost casu jsem stravil nad tim proc to nefunguje...config mi svevolne zmenil jeden parameter 🙂 Posle nekdo screen na ten energeticky manazer ? Myslim ze by se to hodilo vice lidem.