Forum
Ahoj všem, zhruba před měsícem mmi začala zlobit remanence. Miniserver si přestával pamatovat a vracel se po restartech k nějakým podivným hodnotám. Po chvíli hledání jsem zjistil, že v adresáři /sys/rem má pouze měsíc staré XML soubory, které se nepřepisují novými. Mělo by se tak dít nejméně každou hodinu, při restartech atp. Zkusmo jsem odstranil vše, co tam měl, a rozchodilo se to. Jenže zapsal pouze 12 souborů a opět už několik dní stávkuje. Viz screenshot. Netušíte někdo prosím?
V systémovém logu při restartu nadále v pohodě hlásí, že obnovil remanenci z posledního existujícího XML a vůbec mu nevadí, že je 4 dny starý a neodpovídá aktuálnímu času atd:
2024-10-26 10:08:12.835;RestoreRemanenceState /sys/rem/rem26.xml and /sys/rem/rem126.xml OK, /sys/rem/rem1098.xml for Messagecenter OK
PS: vše okolo je v pořádku: relativně nová orig. SD karta, práva, aktuální FW i Config.
Delas po ulozeni do Configu jen restart co vyvola automaticky Config nebo delas i restart pres mobilni app ktery udelas rucne?
U me s 2 MS 2. Generace zakladni restart nestaci a spousta veci pak blbne. Proto udelam vzdy hned i restart pres app v mobilu nebo pc.
Nechávám jenom automatický restart, nenapadlo by mě to restartovat ještě jednou manuálně. Díky za radu, vyzkouším. Každopádně bych se divil, kdyby to způsobovalo tlení starých XML remanence a neukládání nových. Nicméně uvidíme 🙂
To bys koukal co vse to zpusobuje.
Bohužel na mé issue to nemá vliv. LMS vždy zapíše jen 12 XML souborů remanence a pak už ani ťuk. Prostě nepokračuje novými ani nepřepisuje staré 🙁
zkusil bych naformátovat novou kartu a vlozit tam jen config, co to udělá
@vary ano, díky, u tohoto řešení jsem nakonec skončil a pomohlo. Příčinu nevím, tudíž se neumím preventivně do budoucna vyvarovat stejného stavu. Na ticket Loxone 10 dní ani neodpověděl. Mno 🙁