Forum

Forum

Meteostanice Loxone

Notifications
Clear all

Meteostanice Loxone

416 Posts
57 Users
25 Reactions
122.3 K Views
(@kudykam)
Honorable Member

Díky,

těch ikon je tam ale jen pár a žádná se nehodí pro počasí, dá se to nějak změnit?

ReplyQuote
(@pavelf)
Trusted Member

@kudykam

Ikonky stavů se dají definovat zde

image

a potom kliknete v okně na plus

image

a zde kliknete na import a zvolit svuj PNG obrazek

image

ReplyQuote
(@killeriq)
Prominent Member

Posted by: @kudykam

Tak už s mi podařilo rozchodit loxbery s fosh pluginem na WH2900.

Ještě bych ale rád do loxne zobrazoval slovně předpověd počasí. Jde to? nyní se zobrazuje jen aktuální level a aktuální text (např sunny)

Jde nějak v loxone udělat přepínač ve stylu hodnota 1 - slunečno, hodnota 2 - zataženo apod?

Ak chces nahradit "loxone weather" potrebujes dalsi plugin "Weather4Loxone V4.9.0.3"

ReplyQuote
elpaso
(@elpaso)
Noble Member

Posted by: @vary

2  slunko: jak funguje ten loxone weather na 10 let. Dostanes  ktomu kod ktey nekam zadas ? Vlastne bys teoreticky mohl ten kod prodat dal a nechat si jen meteostanici ?

zrovna jsem jim (loxonu) psal kde ten kod najdu 🙂 nejak jsem ho nikde s meteostanici nedostal...

BTW -> da se nejak donutit Loxone Appku ve standby rezimu na zdi aby ukazovala teplotu z meho senzoru a ne z loxone weather?

ReplyQuote
cybermole
(@cybermole)
Ubiquiti hater

Licenční kód se páruje s miniserverem a posílají ho na faktuře. Dělá to buď instalační partner nebo myslím, že to je uživatelsky prostřednictvím aplikace.

ReplyQuote
elpaso
(@elpaso)
Noble Member

Posted by: @cybermole

Licenční kód se páruje s miniserverem a posílají ho na faktuře. Dělá to buď instalační partner nebo myslím, že to je uživatelsky prostřednictvím aplikace.

thx, jsem slepej... koukal jsem na zalohovku a nejak jsme uplne minul fakturu 🙂 a ano klic tam je, dekuji

ReplyQuote
 Arty
(@arty)
Active Member

Posted by: @salinm1

@kudykam

jedinné co tam chybí je vnitřní teplota a vlhkost ale problem bude, že to wunderground asi nesbírá..jelikož to neni ani na jejich webu..tj. pro mé účely tj data venku je tohle absolutně super..

V apce je myslím nově možnost reportovat přímo na custom server. Zkoušel někdo zda je vidět i vnitní teplota? Já se k tomu dosanu, až příští týden..

image

ReplyQuote
(@kudykam)
Honorable Member

Ano na vlastní server (např loxberry) to reportuje uplně všechny informace. Jediné co mi myslím nefunguje je hodnota a textová hodnota aktuálního počasí, např 3 - slunečno.. toto mi tam svítí pořád ikdyž venku prší.

ReplyQuote
(@kudykam)
Honorable Member

Ahoj,

začalo se mi stávat že mi padá služba FOSHPlugin na loxberry. Po reinstalaci to jede tak den a a pak se to přestane hlásit. v nastavení to hlásí service not running...

Abych to rozchodil tak to musím komplet odinstalovat, pak naistalovat znovu..

Nevíte co s tím?

ReplyQuote
radek
(@radek)
Prominent Member

Ahoj, dotaz pro ty co mají meteo EFWS 2900 a používají Weewx. Funguje vám správně vyčítání údajů o srážkách?

Zjistil sem, že m to vůbec nesedí a netuším, kde by mohla být teda chyba.

Toto mám v ecowitt:

image

A toto mi leze z weewx:

<!-- RAIN -->
<realtime>
<data realtime="todaysrain">
3.4

<!-- dailyRain -->
</data>
</realtime>
<realtime>
<data realtime="weekrain">
26.8

<!-- weekRain -->
</data>
</realtime>
<realtime>
<datarealtime="monthrain">
32.7

<!-- monthRain -->

Nemáte někdo tušení, kde by mohl být problém?

ReplyQuote
Michal Bajer
(@michal-bajer)
Estimable Member

Ahoj,

Má nikdo zkušenost s tímto zařízením https://hadex.cz/t157-wifi-brana-ecowitt-gw1000-s-teplomerem-vlhkomerem-a-barometrem/ Vlastním tedy už meteostanici Wi-Fi Eurochron EFWS 2900,  ale u zařízení  gq1000 se my libý ze se dají přidávat další čidla atd. A jeslí to jde nějak skloubit přes iobroker.  

ReplyQuote
(@david-pr)
Honorable Member

Posted by: @michal-bajer

Ahoj,

Má nikdo zkušenost s tímto zařízením https://hadex.cz/t157-wifi-brana-ecowitt-gw1000-s-teplomerem-vlhkomerem-a-barometrem/ Vlastním tedy už meteostanici Wi-Fi Eurochron EFWS 2900,  ale u zařízení  gq1000 se my libý ze se dají přidávat další čidla atd. A jeslí to jde nějak skloubit přes iobroker.  

ale to nevypada zle, to cidlo vlhosti je za docela dobrej price. Osobne si myslim, ze s loxberry by to nemelo mit problem, jelikoz to umi WU. Mozna tam bude prime presmerovani, jak na EFWS 2900.

ReplyQuote
(@jaant)
Eminent Member

Ahoj vsichni,

vanoce se blizi a narazil jsem na zajimavou meteostanici, ktera by mela umet i lokalni webove zobrazeni dat.

https://www.garni-meteo.cz/wi-fi-meteorologicka-stanice-garni-940.html

Garni Weather Station server PHP script

https://github.com/buffy007/garni

Nema nekdo zkusenost? Dalo by se to naprimo integrovat do Loxone?

ReplyQuote
(@killeriq)
Prominent Member

ano, predava sa pod roznymi znackami (hw rovnaky) , ide to integrovat cez LoxBerry pouzivam uz asi 2r

ReplyQuote
Aleq
 Aleq
(@aleq)
Honorable Member

@killeriq a jak se Ti jeví - zajímá mě asi přesnost teplotního měření, ovlivnění sluncem a srážky.

Díky!

ReplyQuote
Page 25 / 28
Share: